* Foto uit archief.
* Foto uit archief. Ted Walker

Botic van de Zandschulp strandt in tweede ronde Split

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken van het challenger toernooi in Split. De Veenendaler ging in drie sets onderuit tegen de Kroaat Borna Gojo: 6-7, 6-2, 4-6.

Van de Zandschulp, als zevende geplaatst in Split, had eenvoudig de tweede ronde bereikt door de Serviër Pedja Krstin met twee keer 6-1 te kloppen. Maar dat het tegen Gojo niet zo eenvoudig zou gaan merkte de Nederlander al snel. 

Tot 3-3 in de eerste set ging het gelijk op en toen brak de Veenendaler de Kroaat om even later een 5-3 voorsprong te nemen. Op 5-4 werd Van de Zandschulp echter terug gebroken en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin trok Gojo aan het langste eind.

In het tweede bedrijf stelde Van de Zandschulp orde op zaken. Hij brak zijn opponent twee keer en trok de set met 6-2 naar zich toe. 

Waar de Veenendaler in de derde set de partij definitief naar zich toe wilde trekken, gebeurde het tegenoverstelde. Hij werd al in de derde game gebroken en liep daardoor snel achter de feiten aan. Op 2-3 brak hij weliswaar terug, maar een game later leverde de Veenendaler zijn service weer in en daarmee was de partij beslist.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 13 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 22 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45