Afbeelding
Ted Walker

SKF pakt vier dure punten tegen kampioenskandidaat

Tafeltennis

VEENENDAAL Het tweede team van Tempo Team uit Amsterdam geldt in de eerste divisie A als een van de kampioenskandidaten. Voor SKF is handhaving het doel. De vier punten die de Veenendalers zaterdag pakten voelen dan ook zeer welkom. Eindstand: 4-6.

De tegenstander was op volle oorlogssterkte naar Veenendaal gekomen en was in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij, zag routinier Dicky de Jong. Hij won zelf knap in vier games van Ilias Faraj maar zijn teamgenoten Pieter van den Berg en Erik Verzijl konden daar geen vervolg aan geven. ,,Erik kwam nog dichtbij, maar het lukte hem niet een 2-1 voorsprong in games verder uit te bouwen.”

GELIJKE HOOGTE Omdat Tempo Team ook het dubbelspel won, namen de Amsterdammers een 1-3 voorsprong. En toen kon SKF ineens wat terug doen. Van den Berg klopte Faraj en De Jong won ook zijn tweede partij. Daarmee stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte: 3-3. En nadat Verzijl zijn tweede partij won klopte Van den Berg Fjodor Rademakers in drie games en stond het 4-4. Verzijl verloor vervolgens ook zijn derde wedstrijd, ondanks dat hij in iedere game en voorsprong nam.

THRILLER De laatste wedstrijd was de mooiste van de avond. Zowel Dicky de Jong als tegenstander Chris Walbrecht was nog ongeslagen. De Jong nam brutaal een 2-1 voorsprong in games en in de vierde games waren er kansen. ,,Een ogenschijnlijke makkelijke bal op 9-8 miste ik echter, achteraf heel duur. Walbrecht won de game”, aldus De Jong. ,,In de vijfde game kon ik nog een voorsprong nemen, maar met als de game ervoor was Walbrecht dodelijk effectief en hij won de wedstrijd.” 

Daarmee ging de winst met 4-6 naar de Amsterdammers, maar bij SKF heerst tevredenheid. De Jong: ,,We hadden kans op meer, maar we zijn toch blij met de vier punten en hebben daardoor een goed zicht op handhaving in de eerste divisie. Volgende week komt zwakkere broeder Scylla uit Leiden op bezoek, hopelijk kunnen we dan de eerste overwinning van het seizoen boeken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 3 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 16 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 22 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' gisteren
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32