Afbeelding
Ted Walker

Slecht nieuws voor liefhebbers van het Jan Rebergentoernooi

Voetbal

VEENENDAAL Het Jan Rebergentoernooi is voor veel verenigingen uit Veenendaal een jaarlijks (voetbal)feestje, alleen dit kalenderjaar zal er geen 26ste editie komen. Het bestuur heeft besloten een streep door het evenement te zetten en zij doen dit omdat ze geen enkel risico willen nemen. ,,Enorm jammer, maar veiligheid voor alles.”

door Jeroen van der Veer

Nee, een makkelijke beslissing was dit volgens het bestuur niet. Althans; het voetbalhart wilde graag, maar het verstand heeft gewonnen. De bestuursleden van het Jan Rebergentoernooi waren het allemaal erover eens dat het niet verstandig is om op maandag 28 december de bal te laten rollen in Sporthal West. 

,,Toen de coronacrisis begon, zagen wij dit eigenlijk al aankomen”, aldus bestuurslid Peter van Ojik. ,,De maatregelen werden vervolgens steeds strenger en ondanks dat er nu weer het één en ander mogelijk is, lijkt het ons niet verstandig te voetballen.”

Dit besluit is vooral genomen omdat de charme van het toernooi zou verdwijnen. ,,Het publiek maakt het Rebergentoernooi vaak een succes. Nu, door de maatregelen, zouden er maar 100 mensen op de tribune mogen zitten. Dat is niet wat je graag wil; je hoopt namelijk op een volle Sporthal West en strijdende teams op het veld; dat was dit jaar niet mogelijk en daarom dit besluit.”

Daarnaast blijkt het financieel ook lastig te zijn. Het toernooi is voor iedereen gratis toegankelijk en het evenement draait op sponsoren en fanatieke vrijwilligers. ,,Dan kan je er voor kiezen om wél geld te vragen, maar dat hebben we 25 jaar lang niet gedaan. Dat is dus geen optie en daarnaast hebben de sponsoren wel andere dingen aan hun hoofd. Wij wilden hen niet nog meer belasten. Helaas voor de liefhebber, maar er zijn ergere dingen. Hopelijk blijft iedereen gezond en kunnen we iedereen volgend jaar ontvangen tijdens de 26ste editie van het Jan Rebergentoernooi.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 37 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' gisteren
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02