* Foto uit archief.
* Foto uit archief. Ted Walker

Van de Zandschulp mist kansen en kan Roland Garros vergeten

Tennis

VEENENDAAL Het is Botic van de Zandschulp niet gelukt de derde ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros te halen. In de tweede ronde verloor de Veenendaler in twee sets van de Engelsman Liam Broady. Van de Zandschulp verzuimde op de belangrijke momenten toe te slaan en ging na twee tiebreaks onderuit: 7-6, 7-6. Daarmee is ook zijn hoop op deelname aan het grand slam in Parijs vervlogen.

De Engelse nummer 206 van de wereld en de Veenendaalse nummer 165 gaven elkaar in de eerste set bijna niets toe. Van de Zandschulp begon met serveren en vervolgens hielden ze beiden zes keer achter elkaar hun eigen game. De Nederlander had weliswaar twee keer breakpoint, maar die kansen wist hij niet te benutten. Een tiebreak moest daarom uitsluitsel geven en daarin trok Broady aan het langste eind: 7-5.

KARAKTER Het was aan Van de Zandschulp om in de tweede set orde op zaken te stellen, maar doordat hij gebroken werd en de Engelsman zijn service twee keer hield, stond het al snel 3-0. De Veenendaler toonde echter karakter en werkte zich terug in de set. Hij brak zijn opponent twee keer, hield keurig zijn service en liep uit naar 5-3. 

Waar het een kwestie leek van snel de set beslissen en door naar het derde bedrijf, liep het even anders. In een lange game hield Broady wel zijn service en in de daarop volgende game verzuimde Van de Zandschulp de set te beslissen. Een dubbele fout en twee onnodige fouten schonken Broady de game en daarmee de 5-5 tussenstand. Twee games later moest ook in de tweede set een tiebreak de beslissing brengen. 

SETPOINTS In die tiebreak liep Van de Zandschulp aanvankelijk achter de feiten aan maar hij draaide het nog knap om. Op 5-6 in de tiebreak had hij een eerste setpoint. Die werd echter onschadelijk gemaakt door Broady, bij het tweede setpoint op eigen service sloeg de Veenendaler een dubbele fout en zijn derde setpoint werd door Broady onschadelijk gemaakt. Een dubbele fout betekende vervolgens einde wedstrijd voor Van de Zandschulp, 10-8.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 21 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28