Rene Roelofs

VMHC Spitsbergen speelt opnieuw gelijk

Hockey

VEENENDAAL Voor de tweede keer achter elkaar hebben de hockeyvrouwen van VMHC Spitsbergen punten gemorst. Tegen HV Abcoude kwam de ploeg van Nicky Roelofs niet verder dan 1-1.

door Jeroen van der Veer

Net als vorige week moesten de vrouwen van Spitsbergen opnieuw een uitwedstrijd spelen en dat bleek mentaal zwaar, zei coach Roelofs na afloop. ,,Misschien dat we daardoor ook niet zo scherp aan de wedstrijd begonnen...”

In het eerste kwart kwamen de Veenendalers dan ook op achterstand en moest Spitsbergen zichzelf terug in de wedstrijd knokken. ,,De tegenstander maakte keer op keer een ‘slimme overtreding’ toen wij tempo maakten en dat zorgde voor frustratie aan onze zijde.”

Toch kwam de stand na het derde kwart op 1-1. Lynn van Mourik wist de treffer op haar naam te zetten en daarna ging Spitsbergen op jacht naar de overwinning. ,,Juist op het moment dat ik ons één op één door wilde zetten, kregen we een discutabele gele kaart gepresenteerd. Toch heb ik ons in de tweede helft zien hockeyen zoals ik dat graag zie: dominant en met pit.”