Joop de Bruin haalt opgelucht adem.
Joop de Bruin haalt opgelucht adem. Ted Walker

De Merino’s steelt een punt in het duel tegen een beter SDVB: ‘Het was mijn fout’

VEENENDAAL In een draak van een wedstrijd heeft De Merino’s in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen een punt gestolen. Op eigen veld speelde de ploeg van debuterende trainer Jeroen de Zwaan tegen SDVB voetballend niet goed, maar vormde het wel een hecht collectief. Dit in combinatie met een flinke dosis strijdlust zorgde ervoor dat de eindstand op 1-1 kwam.

door Jeroen van der Veer

Nee, eigenlijk was iedereen het er wel over eens. Het publiek werd absoluut niet verwend en hoe dat kwam? Niemand die eigenlijk de vinger op de zere plek kon leggen. De Merino’s had best goede bedoelingen, maar de bezoekers uit Barneveld stonden uitstekend en hadden het betere van het spel.

In de gehele eerste helft viel er voor de thuisploeg geen goede kans te noteren en mochten de Veenendalers van geluk spreken dat SDVB slordig in de afwerking was. Met flink wat kunst-en-vliegwerk werd de rust met een 0-0 tussenstand gehaald en daar mocht De Merino’s niet over klagen.

BLUNDER Waar iedereen bang voor was, gebeurde direct na de onderbreking. Na een foute pass van Joop de Bruin kon SDVB in de tegenaanval en door een grote blunder van keeper Koen Hagelstein kwam na 47 minuten spelen de 0-1 op het scorebord. ,,Dat reken ik Koen niet aan”, was aanvoerder Joop de Bruin na afloop kritisch op zichzelf. ,,Het was mijn fout.”

POWER Na de achterstand moest er iets gebeuren en dat leek De Merino’s ook te beseffen. De ploeg ging eindelijk iets meer naar voren spelen en had daardoor wat meer grip op de wedstrijd. Met oudgediende Przemek Szeller binnen de lijnen kwam er zelfs power in het aanvalsspel en legde de scheidsrechter in de slotfase de bal opeens op de stip. Het publiek dacht dat de overtreding buiten de zestien was -de scheidsrechter wees daar ook naar-, maar uiteindelijk wisten de spelers van De Merino’s de arbiter te overtuigen. ,,Het was er echt binnen”, aldus De Bruin, die het slachtoffer Ariën Bakkenes daarover sprak.

REBOUND De strafschop werd door diezelfde De Bruin genomen en de aanvoerder zag zijn penalty in de 86ste minuut gepakt worden. Toch was hij attent bij de rebound en daardoor kon de middenvelder alsnog de 1-1 tegen de touwen koppen. ,,Een gestolen punt, ja”, was hij eerlijk. ,,Maar goed.. dat geeft niet. Twee jaar geleden hadden we dit soort potjes verloren en nu win je ‘m.”

* Zondag volgt een video met daarin een interview met Joop de Bruin op RegiosportVeenendaal.nl

Keeper Koen Hagelstein zag er niet goed uit bij de tegentreffer.
Er waren zaterdagmiddag veel overtredingen te zien op het sportpark van De Merino's.
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 5 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 11 uur geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 13 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 14 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30