BDUmedia

Rode kaart Van der Steeg helpt VRC aan de punten

VEENENDAAL Het klink wat gek, maar de rode kaart van VRC-middenvelder Rick van der Steeg heeft ervoor gezorgd dat de Veenendalers eenvoudig wisten te winnen van OVC’85. Door de man-meer-situatie moesten de bezoekers in de tweede helft aanvallen en met die ruimte wist VRC wel raad: 4-0.

door Jeroen van der Veer

Met enkele nieuwe gezichten in de basiself begon VRC wat rommelig aan het duel. Toch werd de vorm redelijk snel gevonden en liet de ploeg zien over enkele handige spelers te beschikken. Vooral op het middenveld en voorin lopen enkele balverliefde spelers rond en zij kregen zo nu en dan de handen van het publiek op elkaar.

Toch viel het eerste doelpunt van de wedstrijd pas na rust. Het was aanvoerder Robin Segers die het goede voorbeeld gaf en de bal tegen de touwen schoot.

RUIMTE ,,Niet lang daarna krijgt Rick zijn tweede gele kaart en dacht ik dat het een lastige middag ging worden”, aldus trainer Jan Gaasbeek. ,,Alleen zij gingen vol op de aanval spelen en wij kregen daarvoor enorm veel ruimte. Nou, daar hebben wij de spelers wel voor en daardoor werd het eigenlijk alleen maar makkelijker.”

Na een uur spelen was het nieuwkomer Jurrien van der Horst die het vijandelijke doel wist te vinden en niet lang daarna maakte de debuterende middenvelder ook zijn tweede van de middag: 3-0.

GOED SIGNAAL Het verzet van OVC’85 was gebroken en mede daardoor kon ook Ruben Rentenaar zijn doelpuntje meepakken. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 4-0 en had VRC een eenvoudige middag. ,,We hebben direct een goed signaal afgegeven aan de rest”, was Gaasbeek tevreden. ,,Wij willen dit seizoen meespelen om de prijzen.”