Afbeelding
VMHC Spitsbergen

VMHC Spitsbergen dringt door tot finale

Hockey

VEENENDAAL Het hockeyseizoen is pas net begonnen, maar nu al heeft VMHC Spitsbergen een finale bereikt. Okee, niet door op het veld te winnen. De Veenendalers staan in de finale van de mondkapjeswedstrijd van het magazine HockeyStyle.

Het magazine startte eind augustus met de mondkapjeswedstrijd. ,,VMHC Spitsbergen was de eerste hockeyclub met eigen mondkapjes en toen volgden in rap tempo veel andere clubs”, aldus HockeyStyle. Niet veel later waren er ook mondkapjes in de kleuren van topclubs als Den Bosch, Rotterdam, Amsterdam, Hurley en Kampong. ,,Welk mondkapje is eigenlijk de mooiste”, vroeg het magazine zich af en de wedstrijd was geboren.

Deze week volgt de climax van de mondkapjeswedstrijd. Maandag werden de laatste 8 clubs bekend en woensdag werd dat gereduceerd tot 4. Naast Spitsbergen, dat met de meeste stemmen doordrong tot de ‘Final-4’, haalden ook Daring Veendam, HC Tilburg en Fletiomare de halve finale. 

En donderdagavond werd bekend dat Spitsbergen bij de laatste twee zit. Niet zomaar bij de laatste twee, maar met veruit de meeste stemmen. Spitsbergen haalde in de halve finale liefst 404 punten. Mede-finalist is Daring Veendam dat 361 stemmen behaalde. Deze twee clubs gaan dus uitmaken welke hockeyclub ‘het mooiste mondkapje van Nederland’ heeft. De uitslag van de finale wordt zaterdag bekend gemaakt. Stemmen kan via het Instagram account van HockeyStyle.

Bij de mondkapjeswedstrijd zijn prijzen te winnen voor de bar in de kantine. De winnaar krijgt namelijk endurance drinks en herstellende thee ter waarde van 100 euro, de nummer twee krijgt voor 75 euro drankjes.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 1 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 5 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 19 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' gisteren
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00