Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

Selectiespeler DOVO op non actief gezet na meetrainen met andere club

Voetbal

VEENENDAAL Doordat Youri Roseboom met een andere vereniging heeft meegetraind, is de DOVO-speler per direct op non actief gezet. De wegen tussen de speler en de Veenendaalse club scheiden hierdoor. 

door Jeroen van der Veer

De ex-prof werd met hoge verwachtingen naar Veenendaal gehaald, waar de club er alles aan deed om hem weer op niveau te krijgen. Zo traint hij bij de A-selectie, maar moet de aanvaller minuten maken bij de O23. ,,Dit is met hem besproken en we waren het er samen over eens dat hij aan zou sluiten bij het eerste op het moment dat dit kon”, aldus trainer Scott Calderwood. ,,Bij nader inzien heeft Youri aangegeven niet in de O23 te willen spelen. Dit is onacceptabel, omdat binnen DOVO de trainer bepaalt in welk team je moet spelen.”

De vereniging gaf hem tot vandaag (woensdag) de keuze om te kiezen wat hij nou wil. In de tussentijd heeft Roseboom echter bij een andere club meegetraind en dit deed hij zonder overleg. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij op non actief is gezet en de club laat weten dat ze deze zaak hoog opnemen en dit betitelen als contractbreuk. 

,,Uiteraard is DOVO teleurgesteld in de actie van de talentvolle speler, die gezien wordt als een aanwinst voor in de eerste divisie uitkomende O23 en mogelijk in de toekomst voor het eerste elftal”, laat de vereniging in een verklaring weten.

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 2 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 15 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 21 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' gisteren
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32