Afbeelding
Ted Walker

Tafeltennissers SKF maken zich op voor competitiestart

Tafeltennis

VEENENDAAL De tafeltennisteams van SKF maken zich op voor de najaarscompetitie. Een competitie die anders zal verlopen dan normaal. Wie verschijnen er namens SKF aan de tafel? Bij de vrouwen is dat niet zo heel moeilijk in te vullen, bij de mannen zijn wel enkele wijzigingen te noteren.

In tegenstelling tot voorgaande jaren treffen de eredivisieteams elkaar in de najaarscompetitie slechts éénmaal. De vier hoogst geëindigde teams spelen hierna halve finales en een finale om de landstitel. De onderste ploeg degradeert rechtstreeks en de nummer voorlaatst speelt nog een play-off. Lees hier meer over de competitie-opzet van de Eredivisies Najaar 2020.

VROUWENTEAM Het team van coach Rinie Kling bestaat komend seizoen uit de vertrouwde gezichten Carla Nouwen, Brenda Vonk, Melanie Bierdrager en Jacintha de Hoop. Daarnaast hebben ze versterking en verjonging gekregen door het 14-jarige talent Xijin Zheng in het team op te nemen. Zij wist vorige week nog Nederlands Kampioen te worden in de dames B en veroverde daardoor op jonge leeftijd al een A-licentie bij de senioren. 

Het doel van de Veenendalers is een plek te bemachtigen in de top 4. Dozy Den Helder is zoals gebruikelijk met afstand het sterkste team. De concurrentie om de drie overige plekken ligt vooral bij VTV, Westa en Scylla. Tegen Tanaka, DHC en Vriendenschaar is het zaak om zo min mogelijk punten te morsen. Fysiotherapie Scheepjeshof/SKF start aanstaande zondag met een uitwedstrijd tegen VTV.

MANNENTEAM Na het vertrek van Floris Zur Muhlen was het wat puzzelen, waardoor Pieter van den Berg het nu in de eerste divisie mag gaan proberen met drie nieuwe teamgenoten. Dicky de Jong en Erik Verzijl komen over uit het tweede team, Jacintha de Hoop speelde vorig seizoen nog in het derde team. Handhaving zal een heel mooi resultaat zijn en daar ligt ook het doel. In een poule met maar liefst tien teams zal Autobedrijf Jacco de Gooijer/ SKF dan wel drie teams onder zich moeten houden. De grote concurrenten in de strijd om degradatie zullen vermoedelijk Avanti, SVE, Scylla en Taverzo zijn. Zaterdag start het Veenendaalse team in Uden tegen Maashorst, een van de favorieten voor het kampioenschap. De overige teams zijn Scyedam, Hilversum 2, Tempo-Team 2 en de Toekomst.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 10 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 16 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23