Afbeelding
Atletiekunie

Tweede zilveren NK-medaille voor Fenna Achterberg

Overig

VEENENDAAL Het Nederlands Kampioenschap voor junioren is voor Fenna Achterberg zeer succesvol verlopen. Pakte de Veenendaalse zaterdag al met een persoonlijk record de zilveren medaille bij het verspringen, zondag deed ze dat kunstje nog eens dunnetjes over op de 100 meter horden.

Zondag stond voor Achterberg onder meer de 100 meter horden op het programma. Met een tijd van 14.10 in de series, goed voor de tweede plek, plaatste Achterberg zich voor de finale. Daarin ging het nog een stukje harder. Zo hard dat ze haar pr (14.03) nipt verbeterde. Haar 14.01 was goed voor de tweede plaats en haar tweede zilveren plak van het weekend.

Achterberg kwam zondag ook uit op de 200 meter, waar ze in de series 26,27 seconden liep. Daarmee plaatste de Veenendaalse zich net voor de finale. In die finale liep ze opnieuw harder dan in de series, alleen was het deze keer niet genoeg voor een podiumplaats. Met een tijd van 26.10 eindigde Achterberg op de vijfde plek.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 1 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02