Ted Walker Fotografie

Excelsior Maassluis legt pijnpunten GVVV bloot: ‘Dit kan echt niet’

VEENENDAAL Een onthutsend zwak GVVV heeft zaterdagmiddag het kaas van zijn brood laten eten. In Veenendaal was het tegen Excelsior Maassluis de bedoeling om het thuispubliek te vermaken met goed en attractief voetbal, maar de aanwezigen kwamen bedrogen uit. Slechts tien minuten konden de toeschouwers hopen op een Veenendaalse treffer en doordat deze niet viel, werd de eindstand 0-2.

door Jeroen van der Veer

Met een verbaasde blik keek Philip Ties na ruim een uur spelen naar de kant. Zijn rugnummer stond toch echt op het bord van de vierde official en daardoor moest de aanvoerder naar de kant. Zijn blik zei al genoeg, maar de actie daarna nog veel meer. Zijn aanvoerdersband deed Ties af, gooide deze op de grond en er was niemand bij de Veenendalers die deze oppakte en de boel even neerzetten.

GATENKAAS Om nou alles aan dit moment op te hangen, is niet eerlijk maar het geeft wel aan dat GVVV beschikt over weinig leiders. Toch waren er meerdere facetten die ervoor zorgden dat GVVV onderuit ging. Vooral in de eerste helft was de ploeg van Twisker overal te laat, werden tweede ballen niet gewonnen en was het vooral op het middenveld een gatenkaas.

Hiervan wisten de bezoekers maximaal te profiteren. Tussen de linies kwam ruimte omdat Tom Oostinjen overal liep, behalve centraal op het middenveld. Zo ook na een kwartier spelen, toen de 0-1 viel; Joeri Potjes dekte niet door en na een voorzet kon Van Mil voor Oostinjen kruipen en de bal achter doelman Johan Jansen koppen.

OMSCHAKELING Wie dacht dat de thuisploeg nu wakker zou worden, had het mis. Na ruim een half uur spelen was een afgeslagen corner van GVVV ook alleszeggend. Waar Excelsior Maassluis met vijf man eruit kwam, wandelden enkele GVVV-spelers terug. De bezoekers speelden de man-meersituatie niet goed uit, anders was het duel voor rust al beslist.

Doordat Hicham Haouat vlak voor de onderbreking twee goede mogelijkheden niet wist te verzilveren, werden de kleedkamers opgezocht met een 0-1 tussenstand. In de pauze heeft Jochem Twisker ongetwijfeld van zich laten horen, want na de rust kon GVVV opeens wél goed voetballen. Tien minuten lang stormde het op Panhuis, maar ondanks kansen van Tom Oostinjen (2x) en Joshua Patrick, bleef de gelijkmaker uit.

Toch gaf deze kansenregen hoop en leek GVVV te jagen op die oh zo belangrijke treffer. Helaas voor de thuisploeg ging Mart de Jong de fout in en zijn te zachte breedtebal werd onderschept, waarna in de counter de 0-2 volgde. Opnieuw stond hierbij het middenveld niet goed en werd GVVV geklopt in de omschakeling.

NUL PUNTEN Na de opvallende wissel van Ties kreeg alleen Jeremy de Graaf nog een kans én wat voor één. Na een fout achterin kon de aanvaller van GVVV alleen op de doelman aflopen, maar de spits vergat te doen wat hij moest doen en wist deze 100%-kans onbenut te laten. Hierdoor blijft GVVV na twee gespeelde wedstrijden op nul punten staan en kan het wel eens een heel lastig seizoen gaan worden.

,,Ik ben zeker van de eerste helft geschrokken”, was Laurens van der Voort na afloop duidelijk. De mandekker van GVVV miste een bepaalde passie bij zijn teamgenoten. ,,Er gebeurden dingen die echt niet konden.”

* Morgen volgt op RegiosportVeenendaal.nl een video-interview met verdediger Laurens van der Voort, die zich duidelijk uitspreekt over de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis.