Afbeelding
Ted Walker

SKF geniet van bonusjaar en wil vlammen in de zaal: ‘Er is potentie’

Korfbal

VEENENDAAL Met een jonge en gretige groep willen de korfballers van SKF dit seizoen vlammen. Op het veld -het seizoen dat sinds vorig weekend is begonnen- in de hoofdklasse en in de zaal een klasse lager. Het is voor de nieuwe trainer Wouter van Steenbergen dan ook niet eenvoudig om in de loodzware veldcompetitie te beginnen. Toch ziet hij genoeg perspectief. ,,Elk punt dat we pakken, is mooi meegenomen. Straks, in de zaal, moet het gebeuren.”

door Jeroen van der Veer

Nee, bang is Wouter van Steenbergen niet. Hij legt de lat voor zichzelf hoog en daarom is er ook zo’n goede match met SKF. De korfbalvereniging wil weer omhoog kijken en met de nieuwe coach aan het roer moet de bodem dit seizoen gelegd worden voor een mooie toekomst. 

VRIJUIT SPELEN Toch is de hoofdklasse op het veld wel pittig voor de dames en heren van SKF, moet Van Steenbergen bekennen. De groep is jong en daar ligt hun kracht, maar ook hun zwakte. ,,We moeten stabiel worden en mentaal sterker”, is de eerste indruk van de coach, die afgelopen weekend bij zijn debuutwedstrijd verloor. ,,Iedereen beseft dat er voor ons op het veld nog niet veel te halen valt, maar zaterdag leek er wat mogelijk. Dan zie je de spelers opeens twijfelen en dat is niet nodig. We moeten vrijuit blijven spelen.”

We moeten stabiel worden en mentaal sterker

VEEL LEREN Vorig seizoen behaalde SKF op het veld maar één punt en doordat het coronavirus de competitie stopte, spelen de Veenendalers ook dit jaar weer in de hoofdklasse. ,,We willen het beter doen dan afgelopen jaar. Eigenlijk zien we het als bonusseizoen, waarbij de weerstand hoog is en je dus enorm veel kunt leren. Een keer winnen zou prachtig zijn en ik denk dat er dit weekend, uit bij Heerenveen, mogelijkheden liggen.”

PROMOTIE Halverwege het veldseizoen gaan de spelers van SKF de zaal in. Daar moeten ze pieken, weet ook Van Steenbergen. ,,De club heeft uitgesproken ook in de zaal een hoofdklasser te willen worden. Dat kan alleen door promotie en dus eventueel zelfs kampioen worden, zou je zeggen. Toch wil ikzelf dat niet zo uitspreken. We moeten zo lang als mogelijk meedoen om de prijzen en dan bekijken wat mogelijk is. Vergeet niet dat we van ver komen en de spelers nog veel moeten leren.”

Ik voel mij nu al op mijn plek bij SKF. Het kan wel eens een heel leuk jaar worden

LENGTE Er is binnen de vereniging voldoende potentie om de ambities kracht bij te zetten, maar de spelers moeten het ‘wel eventjes’ doen. ,,Ik heb een schijthekel aan verliezen”, zegt Van Steenbergen lachend. ,,Dus op het veld moet ook ik daarmee omgaan, maar in de zaal... ja, daar moet het gebeuren. Ik zie echt mogelijkheden, vooral omdat we veel spelers hebben die een punt kunnen scoren. Daarnaast hebben we veel lengte in de ploeg, zijn ze leergierig en is er veel potentie.”

Zelf is Van Steenbergen een trainer die de nadruk op scoren legt in plaats van op tegenhouden. Maar goed ook, want SKF heeft nou niet bepaald een speler die een tegenstander één op één kan uitschakelen. ,,Dus moeten we andere tactieken toepassen”, is hij helder. ,,Door enorm scherp te zijn op de rebound bijvoorbeeld. Kortom; we hebben nog een hoop te doen, maar ik voel mij nu al op mijn plek bij SKF. Het kan wel eens een heel leuk jaar worden.”

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 2 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 7 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 11 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 gisteren