Brenda Dekker

Dode spelsituaties nekken GVVV bij Quick Boys: ‘Genoeg punten om aan te werken’

VEENENDAAL Lang leek de eerste competitiewedstrijd tussen Quick Boys en GVVV geen winnaar te krijgen, maar een vrije trap heeft ervoor gezorgd dat de Veenendalers in Katwijk met 2-1 verloren. Zuur, want volgens debuterende trainer Jochem Twisker was een punt verdiend geweest.

door Jeroen van der Veer

In de openingsfase begon GVVV erg onwennig aan de wedstrijd en was het Quick Boys dat de bal veel in het bezit had. ,,Het leek wel of mijn spelers 220 volt op hun voeten hadden”, aldus Twisker. ,,We waren erg onrustig, maar gelukkig groeiden wij daarna wel in de wedstrijd.”

Hierdoor werd het een open wedstrijd, waarbij het vooral Quick Boys was dat de speldenprikjes uitdeelde. Mede door het goede verdedigen van GVVV bleef de stand 0-0 en vielen de treffers pas na de pauze.

Jeremy de Graaf schoot drie minuten na rust zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. De aanvaller mocht aanleggen voor een vrije trap en liet de doelman van de thuisploeg kansloos. ,,Ik moet eerlijk bekennen dat we weinig creëerden, maar we stonden organisatorisch goed. We waren vooral in de eindfase onrustig, waardoor je geen 100% mogelijkheden kreeg.”

Via een corner kwam Quick Boys halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd en een slim uitgespeelde vrije trap bezorgde GVVV zelfs de nederlaag. Hierdoor verliest GVVV de openingswedstrijd in de tweede divisie, maar zag Twisker wel aanknopingspunten. ,,In de voorbereiding vielen we organisatorisch nog wel eens uit elkaar en dat was vandaag niet het geval. Als we iets rustiger aan de bal worden, kan je ook fases in de wedstrijd echt domineren. Daar moeten we mee aan de slag, want er zijn nog genoeg punten waar we aan moeten werken.”

Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 11 minuten geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 10 uur geleden
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 16 uur geleden
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 22 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal gisteren
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30