Afbeelding
VCV

Eerste wedstrijden in half jaar geven VCV-vrouwen vertrouwen

Volleybal

VEENENDAAL De volleybalvrouwen van VCV hebben afgelopen weekend voor het eerst sinds een half jaar weer wedstrijden gespeeld. Bij volleybalvereniging Webton in Hengelo werd in voorbereiding op de naderende competitiestart een vijfkamp gespeeld. En die wedstrijden geven vertrouwen voor de toekomst.

De volleybalcompetitie werd vanwege corona in maart abrupt beëindigd. VCV was bezig aan een sterk seizoen en stond tweede toen het seizoen stopte. De bond besliste later dat de Veenendaalse ploeg daarmee, zonder het spelen van promotiewedstrijden, promoveerde naar de tweede divisie en dus mag VCV dit seizoen een niveautje hoger uitkomen.

De speelsters van Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV, zoals het team voluit heet, zijn in juli weer begonnen met trainen. Eerst één keer per week en sinds enkele weken weer tweemaal per week. En zaterdag dus weer de eerste wedstrijden. ,,We moesten om 08.30 uur al vertrekken, dat was wel even wennen”, lacht speelster Nina Sjoer.

ZWARE BENEN In Hengelo speelde VCV vier wedstrijden, allemaal in een best-of-3. ,,Daarvan hebben we er twee met 2-0 gewonnen en twee met 1-2 verloren. We hadden nog niet de volledige bezetting mee e´n nog een blessure opgelopen tijdens het inspelen, waardoor we maar één wissel hadden. Sommige speelsters hebben daardoor 9 of 10 sets gespeeld, waar dat er normaal gesproken in een wedstrijd maximaal 5 zijn. We hadden best zware benen in de laatste pot, maar we hebben het goed volgehouden.”

WENNEN De selectie is nog vrijwel in tact. VCV zag Lotte van Hal vertrekken naar VVU en zelf kregen de Veenendaalsen twee nieuwe speelsters: Tess van Schie en Deanne Dechering. ,,Zij zijn een welkome aanvulling en speelden zaterdag erg goed”, zag Sjoer. ,,Naast Tess en Deanne speelt de rest al twee jaar samen. Hoewel het pas de eerste wedstrijd in maanden was, viel het wennen gek genoeg mee. Ons verdedigingssysteem stond goed en we hebben hard gewerkt om alles van de grond te halen.”

VERTROUWEN VCV vervolgt de voorbereiding komende zaterdag met een driekamp in Sint-Michielsgestel en op 12 september volgt nog een oefenwedstrijd in de eigen Sporthal West, alleen is een tegenstander voor die datum nog niet rond. De 19e gaat dan de competitie van start. Sjoer ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. ,,Deze weken is het nog even hard trainen om de puntjes op de i te zetten, dan hebben we er alle vertrouwen in dat we een waardige tegenstander zijn in de tweede divisie.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 3 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 6 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 9 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 13 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18