Afbeelding
VTC

‘Oudjes’ genieten op Zonnenberg 30+ Invitatie toernooi bij VTC

Tennis

VEENENDAAL Dit weekend zijn de finales van twee tennistoernooien gespeeld op het park van VTC Veenendaal, het Cordaet Open Jeugdtoernooi en het Zonnenberg 30+ Invitatie Toernooi. Beide toernooien zijn in korte tijd en met veel enthousiasme door de eigen leden georganiseerd, met als belangrijkste doel zoveel mogelijk leuke partijen spelen, maar ook niet-leden enthousiasmeren voor de sport en vereniging. Maar het leukste is natuurlijk het spelen van wedstrijden.

Het toernooi waardoor alle twintigers een dertiger willen zijn was de slogan… ,,Haha, ja dat is een tekst die we -natuurlijk met knipoog - hebben gebruikt in de werving van deelnemers aan het 30+ Toernooi. Op de poster stond een fitte 65-plusser, en op onze commissieshirts hadden we de tekst ‘Proud to be Oud’ laten drukken. Beetje humor mag wel toch”, lacht Barbara van Schuppen, één van de nieuwe commissieleden van het Zonnenberg 30+ Invitatie Toernooi.

ENTHOUSIASME VTC had over belangstelling niet te klagen. Van Schuppen: ,,We hadden ruim 110 inschrijvingen, dus het enthousiasme was erg groot, ook vanuit andere verenigingen.” Kenh van Ruller vult aan: ,,We hebben ons best gedaan om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. Maar het voornaamste voor ons was dat het 30+ toernooi kon doorgaan en dat er zoveel mogelijk partijen werden gespeeld. De KNLTB-competitie begint over twee weken weer, zo heeft iedereen ook nog een beetje kunnen oefenen.”

ZOMERACTIVITEITEN Toen COVID-19 in Nederland uitbrak stond het tennis- en padelseizoen op het punt om te beginnen, echter werden toen direct alle activiteiten in het voorjaar en de zomer afgezegd. Gelukkig zijn tennis en padel relatief veilige sporten in de buitenlucht, dus wordt er sinds 1 juni weer volop gespeeld. Er hebben zich deze zomer bovendien een flink aantal nieuwe leden bij VTC aangemeld, zij hebben meegedaan aan diverse acties zoals tennisles tegen gereduceerd tarief, een ‘Balletje Slaan’ met Botic van de Zandschulp en Jan-Willem Roodbeen, en aan de VTC Zomerweek. Dat wedstrijden leuk zijn om te spelen weten de nieuwe leden inmiddels ook, want meerdere tennissers hebben direct mee gedaan aan het ‘gezelligheidstoernooi’ zoals het 30+ toernooi door de leden wordt genoemd. 

De KNLTB-competitie begint over twee weken weer, zo heeft iedereen ook nog een beetje kunnen oefenen

MAATREGELEN Tegelijk is het natuurlijk belangrijk dat de geldende maatregelen worden nageleefd, vervolgt Van Schuppen. ,,Om die reden vond het 30+ toernooi vooral in het eerste weekend en de avonden plaats en het jeugdtoernooi overdag. De 30-plussers speelden hun finales op zaterdag en de jeugd op zondag. Vorig jaar is het complete sportpark vernieuwd, met de nieuw aangelegde terrassen kon er goed afstand worden gehouden en had iedereen nog steeds goed zicht op de banen.”

KENNISMAKEN De commissie van het 30+ toernooi heeft het over een iets andere boeg gegooid dit jaar en gevraagd om je vooral alleen als individu in te schrijven. ,,Er zijn dit jaar veel nieuwe leden die voor het eerst in aanraking komen met tennis en nog geen ervaring hebben met wedstrijden. Het zijn juist de wedstrijden die dit spel zo leuk maken, bovendien is een toernooi een hele leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. We vonden het leuk om wat minder voor de hand liggende koppels te vormen met een verschil in speelsterkte zodat elke partij verrassend zou worden”, zegt Marco van Moesbergen.

Sommige koppels ontmoetten elkaar pas voor het eerst toen de wedstrijd begon

EERSTE ONTMOETING Ramona van de Lustgraaf vult aan dat een aantal mensen elkaar pas voor het eerst ontmoette toen ze aan de eerste wedstrijd begonnen. ,,Het was grappig om te zien dat ze een beetje onwennig aan de eerste wedstrijd begonnen, maar daarna echt partners werden.” Van Ruller: ,,Een paar nieuwe leden mochten in hun categorie zelfs de beker in ontvangst nemen, we kijken er nu al naar uit dat ze volgende jaar hun titel komen verdedigen.”

ELKE LEEFTIJD Jan Dam, de voorzitter van VTC, was erg te spreken over het toernooi. ,,Vooral het enthousiasme van de bestaande leden om de nieuwe leden bij onze vereniging te betrekken is erg mooi. We hebben met dit toernooi weer laten zien dat je echt op elke leeftijd aan deze sport kan beginnen en nieuwe mensen kunt ontmoeten om mee te spelen. De deelnemers kijken in ieder geval weer uit naar het 30+ toernooi van volgend jaar.”

WINNAARS Er zijn wedstrijden gespeeld in drie categorieën op basis van de speelsterkte, waarbinnen Dames Dubbels, Heren Dubbels en Gemend Dubbels werden gespeeld. De damesdubbel C is gewonnen door Els Verlaan en nieuwkomer Nancy van Hattem, de herendubbel C door de twee nieuwkomers Amanj Hamid en Wistik Zonnenberg. Wistik ging met zijn partner Eltine Middelhoven ook in de gemengd dubbel C met de winst naar huis. In de damesdubbel B zijn Ingrid van den Brink en Ingrid Hoving ongeslagen. Gerrit Moesbergen (TC Rhenen) en Warren van de Ploeg (Teskwik) hebben de VTC’ers het nakijken gegeven in de herendubbel B. Cynthia en Gerard van de Bovenkamp hebben de gemengd dubbel B beker in ontvangst mogen nemen. Sander Loois en Kenh van Ruller hebben na een zinderende finale de winst gepakt in de heren dubbel A.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 2 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 21 uur geleden
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18
Afbeelding
Regio Foodvalley: 'We dagen iedereen uit om de fiets te pakken in mei' 17 apr, 10:07
Sem Middelhoven en Remco van Ewijk zien graag dat meer kinderen gaan tennissen.
VTC en Spitsbergen krijgen de jeugd weer aan het tennissen: 'Juist nu is tennis de hype' 17 apr, 08:00