Afbeelding
@FennaAchterberg

Fenna Achterberg richt pijlen op Nederlandse jeugdkampioenschappen

Overig

VEENENDAAL De afgelopen tijd sukkelde Fenna Achterberg met wat kleine pijntjes, maar de atlete is terug van weggeweest. Ze liep vorig weekend een persoonlijk record op de 100 meter horden in Lisse en wil straks ook vlammen op de Nederlandse kampioenschappen meerkamp voor de jeugd.

door Jeroen van der Veer

Door de tijd van 14.03 kreeg Achterberg het besef dat ze weer helemaal terug is en dat geeft haar vleugels. Ze behaalde een mooie tijd en dat na een lastige periode. ,,Het was mijn eerste wedstrijd op dit onderdeel sinds de coronacrisis. Door die kleine pijntjes had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Ik trainde -door corona- vooral alleen en dat was niet heel fijn. Ik merkte dat mijn motivatie soms ook wat omlaag ging”, is de Veenendaalse eerlijk. 

,,Het was lastig om niet op de baan te kunnen trainen en geen gebruik te mogen maken van alle spullen. Inmiddels gaan de trainingen weer door zoals voor corona. Het enige is dat er een beperkt aantal mensen in het krachthonk mogen, dus dat is nog even wat lastiger met een grote groep.”

Dat maakte haar prestaties in Lisse daarom nog knapper en straks wil ze ook weer van zich laten horen. Op 5 en 6 september staat het Jeugd NK meerkamp in Emmeloord op het programma en daar doet de Veenendaalse Achterberg ook aan mee. ,,En dan heb ik 12 en 13 september het NK junioren in Amersfoort. Na de rare omstandigheden heb ik wel lekker kunnen trainen en mijn doelen op de NK’s zijn vooral weer het lekkere gevoel krijgen tijdens een wedstrijd. Als het allemaal goed gaat, komen er misschien nog wat persoonlijke records.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 12 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 19 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 21 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45