* Archieffoto
* Archieffoto Jeroen van den Berg

DOVO heeft een strafschoppenreeks nodig om door te gaan in de KNVB-beker

VEENENDAAL Het Veenendaalse DOVO moest tot het uiterste gaan, maar heeft uiteindelijk wel de volgende ronde van de KNVB-beker gehaald. Dat het zo ver moest komen, kwam vooral door de dramatische eerste helft. Daarin vergat thuisploeg Hoogeveen de wedstrijd al te beslissen en daardoor bleef DOVO in leven. Uiteindelijk was een strafschoppenreeks nodig om de Veenendalers als winnaar aan te wijzen.

door Jeroen van der Veer

In de eerste tien minuten zag een speler van Hoogeveen doelman Jeroen Vrolijk te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf eigen helft de 1-0 binnen. Daarna volgde kans na kans, maar Vrolijk hield de Calderwood-brigade op de been.

Mede door zijn mooie reddingen kon de rust worden opgezocht met slechts een 1-0 voorsprong voor het lager spelende Hoogeveen en bleef DOVO in de wedstrijd. Na een uur kwamen de Veenendalers dan eindelijk op gelijke hoogte. Bo van Essen bleef oog in oog met de doelman rustig en schoot de 1-1 tegen de touwen.

Met nog een kwartier op de klok, gebeurde in één minuut tijd echt van alles. Eerst kwam de thuisploeg op 2-1, waarna Nick de Bondt direct de gelijkmaker produceerde door de bal in de kruising te schieten. Vervolgens drong DOVO aan, maar een verlenging kon niet worden voorkomen.

Daarin werd niet gescoord en moesten penalty’s een winnaar aanwijzen. Hierin schoot Hoogeveen een keer op de lat en Jeroen Vrolijk wist een strafschop te pakken. Doordat Nick de Bondt, Quincy Arends, Simon van Zeelst en aanvoerder Barry Beijer wel wisten te scoren, voorkwam DOVO een blamage en bekeren zij door.

In de KNVB-beker wacht nu DVS’33. Weten de Veenendalers op 6, 7 of 8 oktober dat duel op eigen veld te winnen, dan kan de vereniging tegen een betaald voetbalorganisatie loten.

Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 6 uur geleden
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 8 uur geleden
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51