Afbeelding
Instagram Victor Goené

Triatleet Victor Goené ‘heel erg tevreden’ met 24e plek in Polen

Overig

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen er op zitten. Bij de ETU Cup in Polen werd de Veenendaler 24e en daar was hij heel tevreden mee.

Hoewel Goené tevreden was over zijn resultaat, verliep de start van de wedstrijd niet helemaal vlekkeloos. ,,Bij de start van het zwemmen dook ik gelijk in de waterplanten, hierdoor verloor ik bijna al mijn snelheid”, vertelt hij. ,,Gelukkig was ik zeker niet de enige en kon ik gelijk mee met de voorste rij.” 

BINNENBOCHT Na honderd meter werd de atleet een stuk naar achter getrokken en zat hij even in het gedrang. ,,Ik kon hier snel uit komen en zwom toen aan de zijkant van de groep. Dit was ook de binnenbocht bij de boeien, dus ik kon hier mooi de binnenbocht pakken. Na de bocht was het een lang recht stuk tot we bijna bij de exit waren. In dit stuk heb ik nog wat plekken kunnen pakken en toen ben ik als 31e uit het water gekomen.”

Na het zwemmen was het tijd voor fietsen. ,,In de lange sprint naar de wisselzone kon ik nog wat tijd goed maken en na de wissel zat ik gelijk in de tweede groep bij het fietsen. Het tempo lag niet heel hoog, maar toch hadden we de eerste groep na 6 kilometer al te pakken.” 

TEMPO OMHOOG ,,In de derde van vier ronden wilde ik het tempo wat omhoog brengen door op kop te rijden”, vervolgt Goené. Maar dat verliep niet helemaal naar wens. ,,Helaas ging niemand mee en was ik solo weg. De benen waren niet super, dus toen heb gewoon rustig aan gedaan totdat ze mij weer hadden teruggepakt. In de laatste ronde heb ik redelijk vooraan gezeten, totdat andere atleten over de middellijn naar voren reden. Hierdoor kwam ik als 19e van de fiets.”

Na een zeer sterke wissel begon de Veenendaler als 13e met lopen. ,,In de eerste van twee loopronden kwam ik niet lekker in mijn ritme en moest ik veel atleten laten gaan. In de tweede ronde ging het een stuk beter en makkelijker. Ik had geen eindsprint meer en werd er daardoor af gesprint. Maar ik ben heel erg tevreden met mijn 24e plek en met de progressie met het zwemmen!”


Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 5 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 7 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 21 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Triatlonvrouwen VZC pakken tweede plaats in Arnhem gisteren