Afbeelding
Hardlopen

Beginnen met hardlopen? Doe mee aan de Opstartcursus van VAV

Overig

VEENENDAAL Voor iedereen die (opnieuw) wil beginnen met hardlopen biedt de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV) de Opstartcursus aan. Gedurende een periode van twaalf weken wordt toegewerkt naar het lopen van 5 kilometer.

VAV heeft de cursus al vaker aangeboden en heeft daar positieve reacties op gekregen. Zo vertelde een oud-deelnemer: ,,Ik ben begonnen met de opstart omdat ik wat wilde doen aan mijn conditie. Toen ik de 5 kilometer had gelopen ben ik doorgestroomd naar een gezellige loopgroep. Ik krijg twee keer per week een afwisselende training en doe af en toe in het weekend, samen met andere lopers uit de groep, mee met een leuke wedstrijd over 10 kilometer. Samen lopen is veel leuker en zelf had ik dit nooit volgehouden.”

HOUDING EN TECHNIEK Tijdens de hardloopcursus is er naast het opbouwen van conditie ook veel aandacht voor het aanleren van een goede looptechniek en -houding. ,,Hierdoor zien we dat veel beginners met plezier blijven lopen in de loopgroepen bij VAV”, aldus VAV in een bericht. ,,De cursus wordt verzorgd door een team van professionele, gespecialiseerde, door de atletiekunie gecertificeerde looptrainers en tijdens het cursustraject profiteer je al van alle faciliteiten van een atletiekvereniging.”

DATA De cursus begint op 8 september. Elke week wordt er op dinsdag en donderdag gelopen van 19.30 tot 20.30 uur en als extra zijn er ook twee bostrainingen op zaterdag. De slotloop is gepland op 26 november. Deelname kost 65 euro.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier van VAV.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 13 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 14 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45