Afbeelding
Veenendaaltijgers

Kinderen kunnen gratis kennismaken met Ultimate Frisbee

Overig

VEENENDAAL  Aan het begin van het nieuwe schooljaar kunnen kinderen kennis maken met de sport Ultimate Frisbee. De frisbeevereniging Veenendaaltijgers biedt de kinderen vier gratis trainingen aan. Daarna zullen zij -ook gratis- een toernooi spelen. 

door Jeroen van der Veer

Een frisbee gooien, hard rennen, je tegenstander te slim af zijn en de frisbee vangen in het eindvak; dat is Ultimate Frisbee. Een teamsport voor jongens en meiden. Er wordt zonder scheidsrechters gespeeld en alles draait om Fair Play. Frisbee is een relatief onbekende sport maar wordt al jaren gespeeld door de Veenendaaltijgers. In de Nederlandse competitie, maar ook op het EK en WK. Deze week maken al veel kinderen kennis met de sport op de sportweek van Sportservice Veenendaal en tijdens clinics op de sport BSO’s.

Kinderen van 7 tot en met 17 jaar kunnen op vier maandagen gratis meedoen met de sport en zo ook de regels in een cursus Ultimate Frisbee leren. Op 31 augustus, 7, 14 en 21 september is de eerdergenoemde doelgroep van harte welkom van 18.00 uur tot 19.30 uur op de sportvelden van voetbalvereniging De Merino’s (Wageningselaan 5 Veenendaal).

Afsluitend zal er op zondag 27 september het frisbeetoernooi de Valley Frisbee Games zijn.  Op die dag spelen de Veenendalers tegen andere teams uit Nederland en zij maken op die manier kennis met de wedstrijden en ‘the spirit of the game’. Er wordt gespeeld in drie leeftijdsdivisies.

Deelname aan de vier trainingen en het toernooi is gratis. Iedereen krijgt bovendien een echte Tijgersbidon. Opgeven voor de trainingen en het toernooi kan via janmaurits@veenendaaltijgers.nl. Ook voor meer informatie kan dit mailadres gebruikt worden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 8 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 14 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 17 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30