Afbeelding
Rene Roelofs

Spitsbergen heeft de smaak te pakken en wint weer

Hockey

VEENENDAAL Als de uitslagen van de oefenwedstrijden een voorbode zijn voor het komende seizoen, kan het een leuk jaar worden voor de hockeyvrouwen van Spitsbergen. Tegen Souburgh werd dit weekend met 6-0 gewonnen. 

door Jeroen van der Veer

 ,,Souburgh was een stugge ploeg die als een blok in hun eigen 23 meter gebied hockeyde”, blikte coach Nicky Roelofs terug. ,,Het eerste kwart hadden we veel moeite om er doorheen te komen maar Lynn van Mourik brak in het tweede kwart het ijs met een backhand in de cirkel.”

Na de 1-0 maakte Esmee van der Berg in het derde kwart de tweede van de middag en daarna ging het snel. Ruby van der Stok (2x), Lynn van Mourik en Esmee van der Berg wisten allen de vijandelijke doelvrouw te passeren. 

,,Het was goed om ook eens tegen zo’n tegenstander te oefenen”, aldus Roelofs. ,,We moesten andere manieren verzinnen om tot scoren te komen. Ondanks dat we twee cruciale spelers misten hebben we een fantastische wedstrijd op de mat gelegd.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 48 minuten geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 8 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 9 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45