Afbeelding
Jeroen van den Berg
De keuze van

De keuze van: Noah Staal (DOVO): ‘Die ene regel wil ik graag veranderen’

Rubrieken

VEENENDAAL De tiener Noah Staal is sinds vorig seizoen vast onderdeel van de A-selectie van DOVO en de student Sport en Beweging is niet op zijn mondje gevallen. De middenvelder geeft aan de hand van enkele prikkelende vragen een kijkje in de keuken van DOVO.

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus had én heeft iedereen flink in z’n macht. Ook jij kon een tijd niet sporten. Hoe was het om die vervelende loopoefeningen weer te moeten doen van je trainer? ,,Die loopoefeningen vind ik niet zo leuk want dat is zonder een bal, dan doe ik liever even wat korte sprintjes of ga ik zelf lekker voetballen.”


Wat heb jij gedaan om fit te blijven toen teamsporten niet mogelijk was? ,,Ik heb een tijd lang met ex-teamgenoot Jordi Balk getraind. Ook trainde ik met de fysio om mijzelf zo fit mogelijk te houden. Daarnaast heb ik  ook iedere week met vrienden op het voetbalveld getraind.”


Je hebt je teamgenoten inmiddels  al meerdere keren gezien; wie had te maken met flink wat corona-kilo’s? ,,Eigenlijk helemaal niemand, het lijkt wel alsof iedereen juist meer is gaan sporten met die corona.”


Om de tijd te doden, hebben veel mensen social-media volgegooid met onzin. Wie van jouw teamgenoten had hier een handje van? ,,Ik zie Quincy Arends bijna iedere dag in de sportschool op zijn Instagram, dus die is topfit.”


Genoeg corona… tijd voor luchtige vragen; wie van jouw teamgenoten is het lievelingetje van de trainer? ,,Scott is natuurlijk nog niet heel lang onze trainer dus ik moet nog even goed gaan opletten wie er extra gaat slijmen en extra zijn best doet.”


Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Met oud-teamgenoot Lars Rebergen; lekker in een hotel ergens op een warme plek en de hele dag genieten en weinig tot niets uitvoeren.”


Wie is het meest ijdel van je team? ,,Ik zag ex-teamgenoot Muhamed Velagic na elke wedstrijd en training zijn haar weer strak in de gel stoppen, dus voor mij was hij het meest ijdel.”


Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Ik heb gelukkig een super vriendin waar ik altijd een lekker beschuitje van krijg. Ik moet mij alleen wel evenaanstellen op de zondagochtend voor ik hem krijg...”


Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Ik heb ooit in een video gezien waarin je ziet dat Jordi Balk bij Fc Oss de bal vol in zijn eigen goal werkt. Moet je maar is even opzoeken op Youtube, het is namelijk ook best wel een mooie goal.”


Stel de ‘bel-Chinesen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken in de kampioenswedstrijd? ,,Nou ik scoor sowieso niet zo vaak dus de kans dat ik een goal maak is niet heel groot….”


Wat is de mooiste voetbalcliché die je het afgelopen seizoen hebt gehoord? ,,Een oud-trainer van mij genaamd Niels Visser. Hij vond het iedere thuiswedstrijd die we speelden ‘een DOVO-dag’. Zo begon de wedstrijd bespreking en daar eindigde hij ook mee.”


Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,De meest stille kracht van ons team is naar mijn mening Jules Kingma. Hij zorgde er altijd voor dat alle spullen netjes op orde waren. Jammer dat hij ermee gestopt is.”


Met welke speler zou je een dagje willen ruilen en waarom met hem? ,,Dan zou ik wel met Yannick Zeeman willen ruilen. Ik zie die kerel bijna elke dag uiteten en dat ziet er ook nog is lekker uit. Daar wil ik ook wel een dagje van genieten.”


Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Nou voor de training doen we altijd een rondo met twee jongens in het midden en dan moeten altijd de jongsten in het midden. Aangezien ik één van de jongste ben, heb ik daar het hele jaar last van gehad. Dus die regel zou ik graag veranderen.”


Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Nou ik ben een keer met Sam van Hasselt naar een feestje geweest en hij stopt maar niet met drinken halen. Je hebt net wat nieuws te drinken en dan staat hij alweer met het volgende klaar. Dus er moet wel iemand komen die hem een timer geeft voor wanneer ‘ie weer iets nieuws mag halen.”


Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Ik zou heel gezellig iedereen meenemen, we zien wel wie er het eerste afhaakt en geen zin meer heeft. Dan laten we die de volgende keer thuis, maar misschien ben ik dat zelf wel… wie weet?”


Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Dan ruil ik graag met de traptechniek van Sam van Hasselt; hij legt die bal neer waar hij hem hebben wil.”


Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Bij het Jan Rebergen toernooi van afgelopen jaar was Lars Middelwijk wel aardig aanwezig, daarom noem ik hem.”


Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Heel veel jongens noemen Mourad Marbouh ‘ouwe’. Dat komt omdat hij de oudste van de ploeg is. Maar, moet ik eerlijk toegeven: dat is zeker niet te zien in zijn spel.”


Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Ja ik vind dat Jeroen Vrolijk in de kleedkamer bijzonder goed kon dansen op de muziek van Kevin Schmidt. Hij gaat er dan helemaal in op en laat echt wel zijn danskwaliteiten zien.”


Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling? ,,In dit team zet ik vooral jongens waarmee ik in het eerste jaar bij DOVO heb samengespeeld en een paar uit de jeugd: Keeper: Jeroen Vrolijk. Rechtsback: Maarten v Ginkel. Centraal: Lars Rebergen en Daan Disveld. Linksback: Mitchell de Zwart. Centraal middenveld: Simon v Zeelst en Sam van Hasselt. Aanvallend middenveld: Tarik el Khoulati. Rechtsbuiten: Kevin Schmidt. Spits: Quincy Arends en linksbuiten: Jasper Waalkens.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02