Afbeelding
Pixabay

Drost, Budding en Hofstede van start op NK wielrennen

Wielrennen

VEENENDAAL Twee Veenendalers en een Rhenenaar gaan dit weekend van start op het Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg. Bij de profs bij de mannen staan Martijn Budding uit Rhenen (Riwal Readynez Cycling Team) en Lennard Hofstede uit Veenendaal (Jumbo-Visma) aan de start. Bij de beloften-mannen doet Melvin Drost uit Veenendaal (Team Reggeborgh) een gooi naar de titel.

Uit de regio doen verder bij de mannen profs ook Lars van der Haar uit Woudenberg (Telenet Lions), Jan Willem van Schip uit Wageningen (Beat Cycling Club) en Andre Luijk uit Nijkerk (A Bloc CT) mee. Bij de vrouwen staan Roos Hoogeboom uit Zeist (Biehler Krush Pro Cycling) en natuurlijk Annemiek van Vleuten uit Wageningen (Mitchelton Scott) aan de start.

Het NK wordt gehouden bij Wijlster in Drenthe. De beloften rijden vrijdag. Hun wedstrijd begint om 17.00 uur en gaat over 17 ronden (in totaal 124,1 kilometer). Ook de vrouwen rijden deze afstand, zij gaan zaterdag om 14.30 uur van start. De mannen profs rijden hun NK zondag vanaf 13.00 uur. Zij moeten 27 ronden rijden, in totaal is dat 197,1 kilometer.

Het leek er aanvankelijk op dat het NK wielrennen dit jaar niet gehouden zou worden. Nadat de titelstrijd eerder was afgelast vanwege de coronacrisis leek het erop dat er dit jaar vanwege de overvolle kalender niet meer om de rood-wit-blauwe truien zou worden gefietst. Vorige maand werd echter bekend dat er toch een locatie en een datum op de kalender waren gevonden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 7 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' gisteren
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02