Bron: Website Team Ineos.
Bron: Website Team Ineos. Team Ineos

Van Baarle wel naar Tour; Froome en Thomas niet

Wielrennen

VEENENDAAL Wielrenner Dylan van Baarle is door zijn ploeg Team Ineos geselecteerd voor de Tour de France. Twee grote oud-Tour-winnaars uit die ploeg, Chris Froome en Geraint Thomas doen niet meer aan de Ronde van Frankrijk. De 107e editie van de Tour de France start op 29 augustus aan de Côte d’Azur om op zondag 20 september in Parijs te finishen.

Het wordt voor Van Baarle zijn vijfde deelname aan de Tour de France en zijn tweede met zijn huidige ploeg Team Ineos. Vorig jaar maakte de Veenendaler ook deel uit van de ploeg die toen de Colombiaan Egan Bernal de ronde zag winnen. Bernal is ook dit jaar een van de kopmannen van de achtkoppige ploeg, net als Richard Carapaz uit Ecuador die vorig jaar de Giro d’Italia op zijn naam schreef. De andere leden van het team zijn Andrey Amador, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe en Pavel Sivakov.

En dus ontbreken de toprenners Froome en Thomas in het Britse team. De 35-jarige Froome won de Tour vier keer, in 2013, 2015, 2016 en 2017. De Brit was vorig jaar in het Critérium du Dauphiné betrokken bij een zware valpartij. Hij stond zes maanden aan de kant en er werd gevreesd voor het einde van zijn loopbaan. Froome maakte in februari zijn rentree. In het Critérium du Dauphiné kon hij eerder deze maand niet meekomen. Froome, die vanaf komend seizoen fietst voor de Israëlische ploeg Team Israel Start-Up Nation, eindigde als 71e. Thomas, die de Tour in 2018 op zijn naam schreef, kwam in het Critérium du Dauphiné niet verder dan de 37e plek in het klassement.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 2 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 7 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 11 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 23 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30