Afbeelding
Pixabay

Triatleten VZC maken zich op voor eerste wedstrijd

Overig

VEENENDAAL Maandenlang kon er alleen maar getraind worden. En ondertussen werd gewacht of er nog wel een wedstrijd zou komen en zo ja wanneer. Voor twee triatleten van VZC is er nu eindelijk duidelijkheid.

VZC-atleten Gjalt Panjer en Syb de Jong komen in Rotterdam aan de start van de Super League Triatlon. Het format is zaterdag als volgt: 4 kilometer fietsen, 1,6 kilometer lopen en 300 meter zwemmen. Het is een compleet indoor evenement. De atleten zwemmen in het Olympisch zwembad van zwemcentrum Rotterdam, het fietsen is op hometrainers en het hardlopen op loopbanden langs de kant.

Michael D’Hulst, CEO en mede-oprichter van Super League Triathlon: ,,Dit is een heel speciaal moment voor Super League en voor de sport. Met dit evenement keren we eindelijk weer terug naar het racen na de lockdown. We zijn heel enthousiast over het nieuwe concept waarbij voor het eerst esports wordt toegepast in de triathlon”, zegt hij op de website van Rotterdam Topsport.

Publiek is vanwege de RIVM-richtlijnen maar zeer beperkt mogelijk, er is dan ook geen ticketverkoop. Alleen via winacties is het mogelijk om toegangskaarten te bemachtigen. De wedstrijd wordt via een gratis livestream uitgezonden. Om het voor de kijkers aantrekkelijker te maken worden in de stream statistieken van de atleten virtueel weergegeven.

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 47 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 12 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 20 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02