Afbeelding
Privebezit Rebergen

Rebergen sluit aan bij A-selectie van profclub: 'Wil mijn moeder tranen bezorgen'

Voetbal

VEENENDAAL Het zijn spannende dagen voor Lars Rebergen. De inwoner van Veenendaal is sinds de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen aangesloten bij de A-selectie van NEC Nijmegen en hij hoopt dit kalenderjaar zijn debuut te maken bij de profclub. ,,Sinds mijn zevende droom ik daar al van."

door Jeroen van der Veer

Het is een bijzonder verhaal hoe de inmiddels 19 jaar oude Rebergen bij de profclub terecht kwam. De centrale verdediger begon op jonge leeftijd met voetballen bij DOVO en daar viel hij al snel op bij scouts. FC Utrecht nodigde hem uit voor een testdag, maar daar viel hij op het laatste moment toch af. 

WISSEL Niet veel later kwam NEC ook een wedstrijd bekijken, alleen konden zij Rebergen op het veld nergens vinden. ,,Ik stond toen wissel", zegt hij lachend. ,,Uiteindelijk viel ik in en ben ik alsnog gescout. Toen ik de brief op de deurmat kreeg, had mijn moeder tranen in haar ogen. Ikzelf vond het ook prachtig, want ik wilde altijd profvoetballer worden."

Na enkele trainingen was NEC definitief overtuigd en sloot de centrale verdediger in 2014 aan bij de profclub. ,,Ik ben dus best al een tijdje niet meer in Veenendaal actief en daarom is niet bij iedereen mijn verhaal bekend. Dat geeft ook niet, want ik loop er ook niet mee te koop."

VEEL MINUTEN Na diverse jeugdselecties te hebben doorlopen, gaat de mandekker deze zomer voor zijn kans. Hij krijgt van hoofdtrainer Rogier Meijer de mogelijkheid aan te haken bij de A-selectie en inmiddels heeft Rebergen al meerdere oefenwedstrijden met het eerste gespeeld. ,,Dat ging vrij goed", blikt de Veenendaler terug. ,,Ik mocht veel minuten maken en stond mijn mannetje. Natuurlijk is het heel anders voetballen in een eerste elftal, maar ik ga 100% voor mijn kans. Het voelt voor mij dat het dit seizoen moet gebeuren: mijn debuut in NEC 1."

Met Rens van Eijden, Kevin Bukusu en Cas Odenthal heeft NEC eigenlijk maar drie centrumverdedigers en Rebergen wil zich daarbij aansluiten. ,,Mijn voordeel is dat ik linkercentrale verdediger kan spelen, maar ook rechtercentrale verdediger. Ik leg de ballen met beide benen weg. Ik heb al diverse gesprekken met de trainer gehad en ik voel zijn vertrouwen."

FLINK AANPOTEN Voor Rebergen, die niet meer studeert, is het wel een hele omschakeling. Van de beloftes van NEC naar het eerste team. ,,Je wordt hier meer begeleid, krijgt voedingsschema's en het is allemaal zwaarder. Je traint elke dag en soms zelfs twee keer. Dat is dus flink aanpoten en daarom moet je daarna ook goed je rust pakken. Met dit weer lukt dat wel", zegt hij aan de telefoon, terwijl hij op het strand bij Maurik ligt. ,,Prima uit te houden hier."

Zoals gezegd hoopt hij dit seizoen zijn debuut te maken in het stadion van NEC. ,,Dan heeft mijn moeder ongetwijfeld weer tranen in haar ogen. Je wil als zoon je moeder nooit zien huilen, maar toch hoop ik dat ik die tranen snel bij haar bezorg. Aan mijn inzet zal het niet liggen."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 2 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 8 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 11 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 14 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05