Afbeelding
BDUmedia

Anass Aaaras maakt zich op voor eerste gevecht in corona-tijdperk

Overig

VEENENDAAL Terwijl het buiten boven de dertig graden is en men vooral verkoeling zoekt, werkt Anass Aaras zich in het zweet. De kickbokser heeft op 17 oktober een grote wedstrijd en daar wil hij vlammen. ,,Ik vecht op Enfusion in Wuppertal in het hoofdprogramma tegen Daychmer Coeriel en dit duel wordt live uitgezonden."

door Jeroen van der Veer

Het is niet eenvoudig om gedisciplineerd te blijven terwijl je vrienden languit op het strand liggen, maar Aaras weet waarvoor hij dit doet. In oktober wil hij tijdens het grote live-event laten zien dat hij nog altijd tot de top behoort. ,,Het is het eerste evenement dat georganiseerd kan worden in het corona-tijdperk", aldus de 21-jarige uit Veenendaal. ,,Het wordt een superfight. Dat houdt in dat er geen titel op het spel staat, maar wel is winst broodnodig om te laten zien dat ik een stap dichterbij de wereldtitel kom."

TOPFIT En dat betekent dus trainen, trainen en nog eens trainen. Dertig graden of niet; Aaras is iedere dag twee keer in de sportschool te vinden en dat vijf dagen per week. ,,Mijn mindset is nog altijd hetzelfde; ik wil de beste worden. Daarom weet ik waarvoor ik dit doe en zal ik er straks topfit staan en mijn tegenstander verslaan. Toch zal het ook weer even wennen zijn omdat ik er bijna een jaar uit ben geweest in verband met corona."

HARDE WEDSTRIJD Hij gebruikt dat zeker niet als excuus en de inwoner van de gemeente Veenendaal heeft dan ook grote plannen. ,,Ik verwacht dat het een harde wedstrijd wordt, want ik moet tegen een jongen die ook een goede reeks heeft en hard op weg is naar de top. Of ik ga winnen? Ik verwacht sowieso dat ik de wedstrijd ga winnen omdat ik weet dat ik heb gewonnen van jongens die al veel verder en beter zijn als dat hij is."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02