Afbeelding
Privebezit Goené

Lucas Goené plaatst zich voor de Super League in eigen land

Overig

VEENENDAAL De 18-jarige Veenendaler Lucas Goené is een van de deelnemers die namens Nederland meegaat doen aan het Super League in Rotterdam. Samen met Niels van Lanen, Ian Pennekamp, Mitch Kolkman en Jesse Cuijpers is hij één van de vijf Nederlandse jongens. 

door Jeroen van der Veer

Hiervoor moest de Veenendaler zich kwalificeren en dat deed Goené tijdens de twee testdagen in Sittard. ,,Zo’n dag bestond dan uit drie onderdelen. Eerst in een zwembad 750 meter zwemmen, daarna werd er naar het ‘Tom Dumoullin Bike Park’ verkast om daar eerst het looponderdeel af te werken."

Tijdens deze dagen kon de tiener zich ook kwalificeren voor het EK, maar daarin slaagde hij niet omdat zijn zwem- en looptijd minder sterk was.  Desondanks mag en kan hij wel schitteren tijdens de Super League. Dat is een nieuw wedstrijdconcept voor triathlon. ,,Het bestaat sinds enkele jaren en staat vooral bekend om de vernieuwde raceformats. Zo is er de Triple Mix, waarbij er 3 triathlons achter elkaar worden gedaan in telkens een andere volgorde", probeert Goené te duiden. ,,Sinds twee jaar is er ook een nu juniorenrace, hier mocht ik vorig jaar september ook naar toe toen dit in Engeland was."

Nu zal hij er opnieuw actief zijn en dat in zijn eigen land. ,,We gaan twee korte triathlons doen", aldus Goené. ,,De eerst is 4 kilometer fietsen, 1 kilometer lopen en 200 meter zwemmen en vervolgens nog een keer maar dan 200 meter zwemmen, 4 kilometer fietsen en 1 kilometer hardlopen."

Dit gebeurt echter niet op straat of in de buitenlucht, maar in een zwembad of hometrainer en hardloopband. ,,Voor de wedstrijd zijn alleen nog atleten uit België en Duitsland uitgenodigd, dus het is niet het allersterkste startveld. Maar het zou mooi zijn om bij de eerste drie Nederlanders te zitten. Verder is dit ook weer mijn eerste officiële wedstrijd."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 18 minuten geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 7 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 22 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal gisteren