Afbeelding
Brenda Dekker

De Jong voelt zich bevrijd en wil met GVVV iets rechtzetten

Voetbal

VEENENDAAL Met de band om zijn arm liep Mart de Jong afgelopen zaterdag met passes te strooien zoals hij in zijn eerste jaar bij GVVV deed. Na een jaar gevangen te hebben gezeten bij Niek Oosterlee voelt hij onder Jochem Twisker wel het vertrouwen en kijkt hij uit naar aankomend seizoen. ,,Ik merk dat ik belangrijk word gemaakt."

door Jeroen van der Veer

In het oefenduel tegen De Merino's begon De Jong nog wel op de bank, maar nog in de eerste helft kwam hij binnen de kalklijnen. Direct vroeg hij iedere bal aan zijn medespelers en als een vogel zo vrij liep hij over het veld. Hij leek bevrijd en zorgeloos te voetballen. ,,Zo voelde het ook wel", bekende de middenvelder na afloop. ,,Vorig seizoen was nou niet echt een fijn jaar en nu begint iedereen op nul. Daarin speelt de nieuwe trainer ook een belangrijke rol. Een frisse wind doet ons goed."

REVANCHE Zelf keek De Jong erg uit naar het nieuwe seizoen. Tijdens de corona-crisis genoot hij van het voetballoze leven, maar miste hij het balspelletje ook wel. Regelmatig zocht de inwoner van Ede dan ook een trapveldje op, klom hij op de fiets of ging hij zelfs even hardlopen. Alles om klaar te zijn voor een seizoen waar het woord 'revanche' centraal staat. Voor GVVV in het algemeen, maar ook De Jong wil wat rechtzetten.
,,Tja, vorig seizoen was echt niet mijn jaar", zegt hij lachend na de 1-3 overwinning op stadsgenoot De Merino's. ,,Dat had diverse oorzaken, maar had vooral te maken met het feit dat ik niet op mijn eigen positie kon staan. Ik speelde op een gegeven moment zelfs rechtshalf of rechtsbuiten, terwijl ik een pure centrale middenvelder ben."

VERTROUWEN Even twijfelde hij om te vertrekken, maar hij is GVVV trouw gebleven. De club pikte de middenvelder enkele jaren geleden op en bij de Veenendalers groeide De Jong uit tot centrale middenvelder die gewild is bij diverse amateurverenigingen. Zijn beslissing blijkt de juiste te zijn, want Twisker heeft veel vertrouwen in hem. ,,Althans, zo voel ik dat nu", aldus De Jong. ,,Op de trainingen sta ik altijd centraal, tegen De Merino's stond ik daar ook en ik kreeg in de tweede helft zelfs de aanvoerdersband om. Dat zijn allemaal tekenen voor mij dat hij het in mij ziet zitten en ik ben een speler die dat nodig heeft."





advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 10 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28