Afbeelding
BDUmedia
De keuze van

De keuze van Terschegget: 'Een kampioenschap geeft mij meer plezier'

Rubrieken

VEENENDAAL De 19-jarige Jaimey Terschegget is lid van hockeyvereniging Spitsbergen en sport daarnaast ook nog eens veel tijdens haar opleiding. Zo is zij actief op het CIOS in Arnhem en daarnaast is ze ook werkzaam bij zwembad De Vallei als toezichthouder en/of kassamedewerkster. 

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus had én heeft iedereen flink in z’n macht. Ook jij kon een tijd niet sporten. Hoe was het om die vervelende loopoefeningen weer te moeten doen van je trainer? ,,Loopoefeningen heb ik altijd al verschrikkelijk gevonden, dus natuurlijk zag ik daar tegenop. Mijn trainer bouwde het gelukkig netjes op en had de oefeningen lekker groot neergezet. Zo was iedereen er minder bewust van dat we toch nog wat aan onze conditie deden."


Wat heb jij gedaan om fit te blijven toen teamsporten niet mogelijk was? ,,Ik moet zeggen dat ik in die periode meer beweging had dan nu. Ik sporten 4/5 keer per week met een vriendin samen. Na mijn online-lessen ging ik hardlopend naar Hannah. Daar deden we samen krachttraining of een online basic fit les. Daarna ging ik ook weer hardlopend naar huis. Zo bleef ik best wel fit, maar hier had ik natuurlijk wel alle tijd voor.”


Je hebt je teamgenoten inmiddels vast al gezien; wie had te maken met flink wat corona-kilo’s? ,,Ik moet zeggen dat ons team best in shape is gebleven. Maarja…. Dan komen we bij onze trainer; Nicky Roelofs. Die stuurde ons wat trainingsschema’s op, maar of hij zelf wat heeft uitgevoerd...dat is nog maar de vraag. Kortom onze trainer heeft te maken met de meeste corona-kilo’s."


Om de tijd te doden, hebben veel mensen social-media volgegooid met onzin. Wie van jouw teamgenoten had hier een handje van? ,,Jaja deze vraag wist ik meteen. Sterre Bouwmeester, die heeft haar hele Instagram met work-outs volgegooid. Ze had een nieuw horloge die haar stappen telt. Elke dag kwam er wel een schema online met welke route ze heeft gelopen en hoeveel kilometer dat wel niet was. Haahhaha...maar ben wel trots op je, Ster."


Door het virus leken we opeens het besef te krijgen hoe goed we het hiervoor hadden. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat jij vooral hebt gemist en/of mist? ,,Wat ik het meest heb gemist is het hockey. Dat zijn de momenten in de week waarin ik mijn ontspanning vind. En op de zondagen de wedstrijden met de gezelligheid na afloop. Daarnaadt natuurlijk lekker een terrasje pakken met mijn vriendinnen, dan heb ik ook gemist.”


Genoeg corona… tijd voor luchtige vragen; wie van jouw teamgenoten is het lievelingetje van de trainer? ,,Heel eerlijk gezegend is dat niemand. Nicky is een trainer die iedereen hetzelfde behandeld en ook iedereen is zijn maatje. Hij ligt goed in de groep en doet zijn best om een goede trainer voor ons te zijn. En geloof mij... Hij heeft het lastig met zo'n meidenteam."


Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Dit wist ik direct! Ruby van der Stok en Rosalie Schouten. Hun zijn gewoon twee topmeiden. Ik lach me altijd helemaal dood om hun. Ik hoef Roos of Rub maar aan te kijken en we begrijpen elkaar."


Wie is het meest ijdel van je team? ,,Ik denk dat Ruby, Janna en ik tijdens een training wel rekening houden met hoe we eruit zien. Wij zouden nooit groene hockeysokken met een rood t-shirt aantrekken. Dit boeit de rest totaal niet. Ik hoor het Esmee al zeggen ‘wat boeit het; we zijn aan het trainen.’ En ja hoor, dan liggen Ruby, Janna en ik alweer in een deuk. Maar Michelle Bolderman mag ik zeker niet vergeten. Altijd gematcht met rode sokken, rood broekje en zwart shirtje."


Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Ik zou met iedereen wel een beschuitje willen eten, al is het maar voor de lol."


Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Een antwoord hierop zou ik eigenlijk niet weten. Het enige wat ik mij kan herinneren is dat Rosalie in een duel zat en de scheidsrechter dacht dat ze bewust op iemand zijn stick sloeg. Hiervoor kreeg zij een rode kaart en moest direct van het veld. Iedereen ging helemaal stuk, want niemand begreep het. Roos was vooral boos."


Stel de ‘bel-Chinesen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken in de kampioenswedstrijd? ,,Over deze vraag heb ik lang nagedacht en zelfs met Rosalie over gebeld. En Roos zei ‘jij wilt altijd winnen’. Aan de ene kant zou ik het bedrag wel willen, maar ik ben een teamplayer en daarnaast kan ik slecht tegen mijn verlies. Daarnaast is het ook nog eens de belangrijkste wedstrijd die gewonnen moet worden... Dus laat die 10.000 euro maar zitten. Ik weet zeker dat een kampioenschap mij meer plezier geeft. Maar hé; bij een normale wedstrijd had ik het wel gedaan hoor."


Wat is de mooiste hockeycliché die je het afgelopen seizoen hebt gehoord? ,,Nicky Roelofs: ’beloon jezelf’. Michelle Bolderman: ’is goed snikky’."


Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Dat is onze geweldige keeper Femke Spijker. Fem is rustig en observeert vooral wat er allemaal gebeurt in ons drukke meidenteam. Ze is doorgeschoven vanuit de MA1 en dus de jongste. Maar in een wedstrijd merk je daar zeker niets van. Elke bal op goal heeft zij gewoon. Ik heb veel keepers gezien bij Spitsbergen, maar zij is de beste."


Met welke speler zou je een dagje willen ruilen en waarom met hem? ,,Lyn van Mourik; ik zou wel willen weten hoe het is om de hele dag in een studentenhuis te zitten, drankjes te drinken en feestjes te pakken."


Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Hoe de opstelling nu is, vind ik hem goed. Eigenlijk staat alles nu steady. Goeie keeper. We hebben een sterkte verdediging, een explosief middenveld en een snelle technische aanval. Dit zien we dus ook gelijk terug in de cijfers van de afgelopen wedstrijden. We doen het toch wel goed met z’n allen."


Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Rosalie Schouten en Michelle Bolderman. Die kunnen wel eens te diep in het glaasje kijken. We zijn er achtergekomen dat we Sterre ook in de gaten moeten houden, want die vinden we steeds in de bosjes."


Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Hierin kan ik geen keuze maken. We hebben zo'n gezellig team en iedereen heeft verschillende kwaliteiten. De één drinkt iets meer….. de ander wat minder….. en dan hebben we nog iemand in het team die allergisch is voor alcohol, dus zij heeft alle controle!"


Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Ik denk dat ik de kwaliteiten van Syl van Mourik wil. Ik ben een aanvallende speler en zou haar verdediging skills wel willen hebben."


Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Hahaha! Dat is Ruby. Ruby staat op het middenveld of voorin. Die heeft gewoon altijd haar woordje klaar. Maar niet te vergeten... Mirthe; die lijkt heel stil, maar ondertussen heeft ze altijd wel een discussie met de tegenpartij of scheidsrechter."


Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Michelle Bolderman. Ze noemt zichzelf barbiegirl. Vraag mij niet waarom. Het is ook haar snapchat-naam."


Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Ik denk dat dit vooral Noah de Man is. Sta er nog steeds versteld van hoe die meid elke training te laat komt."


Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling? ,,De basisopstelling die wel nu hebben vind ik echt goed, maar ik zou Julia Ruland weer terug willen. Zij is zo snel. Als je maar éé bal diep speelde had ze hem altijd. Hiernaast Rosa Wenneker een vriendinnetje van mij uit de jeugd. Tot de dag van vandaag vind ik het zonde dat zij is gestopt. Ze had het allemaal. De techniek, de snelheid en het inzicht. Elke bal die ze had in de cirkel scoorde ze."

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 11 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 17 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 21 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23