Afbeelding
Privebezit Bo de Groot

Topsportster werkt aan comeback: 'Opgeven, nee dat echt niet'

Overig

VEENENDAAL Het zijn geen eenvoudige dagen voor topsportser Bo de Groot. De survival-koniging klimt en klautert het liefst over het parcours, alleen een voetblessure gooit nog altijd flink roet in het eten. Even leek de blessure de goede kant op te gaan en was een comeback aanstaande, maar dat zit er voorlopig niet in. ,,Opgeven? Nee, echt niet."

door Jeroen van der Veer

De inwoonster van Veenendaal won in haar carrière al diverse nationale en internationale prijzen en ook in de gemeente werden haar prestaties erkent. Zo werd de 21-jarige meerdere malen Sportvrouw of Sporttalent van het jaar en als het aan haar ligt, volgen er nog meer prijzen. Het is alleen echter de vraag wanneer. Na een voetbreuk wil het herstel maar niet opschieten en zit ze in de wachtkamer. ,,Om toch mijn energie kwijt te kunnen, ben ik maar gaan fietsen. Laatst nog; 130 kilometer naar Zeeland."

TERUGKEREN OP NIVEAU Het is alweer ruim tien maanden geleden dat de Veenendaalse een breuk opliep in haar voet. Deze ging vrijwel direct in het gips en ze moest volledige rust houden. Toen de seinen weer op groen gingen, dacht De Groot weer te kunnen opbouwen, maar hierbij werd ze tot twee keer toe geremd. ,,De pijn bleef", blikt ze terug. ,,Niet bij de plek waar de breuk zat, maar in mijn tenen. Een soort zenuwpijn. We hebben van alles geprobeerd, maar de pijn is nog niet weg. Het vreemde is wel dat ik geen last heb als ik ren. Alleen als ik loop."
En dus bezoekt ze regelmatig het ziekenhuis, is ze vaste klant bij de fysiotherapeut en doet ze er alles aan om weer de oude te worden. ,,We werken nu met een opbouwschema. Mag ik dertig seconde hardlopen, maar daarna moet ik twee minuten wandelen. Ja, dat is iets heel anders dan ik gewend ben. Het gaat eigenlijk een beetje tegen mijn natuur in", zegt ze met een lach. ,,Maar goed, ik moet wel. Want ik wil terugkeren op niveau. Aan stoppen heb ik geen moment gedacht."

COMEBACK Ook is het voor De Groot gelukkig mogelijk hindernissen te doen, zolang ze haar voeten maar zo min mogelijk gebruikt en geen afsprong doet als ze aan een balk hangt. ,,Dus dat doe ik dan, maar heb ook iets nieuws ontdekt; fietsen. Ik moet toch wat om mijn energie kwijt te kunnen. Daarnaast train ik mijn bovenlichaam wel gewoon en op die manier ben ik tot nu toe de coronacrisis goed doorgekomen."
Wanneer ze weer volledig fit is, durft de twintiger niet te zeggen. Zo zei ze eerder te werken aan een comeback en kreeg de Veenendaalse te maken met een terugval. ,,In september zijn alle wedstrijden afgelast en de eerste ook al in oktober. Dat is voor mij gunstig, maar voor de sport jammer. Ik ben nu super voorzichtig geworden en wil niets overhaast doen. Het is dus nog echt onbekend wanneer ik weer mee kan doen met een wedstrijd."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 30 minuten geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 4 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' gisteren
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00