Afbeelding
Ted Walker

Mensen achter de schermen uitblinkers bij winnend DOVO

Voetbal

VEENENDAAL Na weken zonder een wedstrijd te hebben gespeeld, hadden de spelers van voetbalvereniging DOVO in de gemeente Veenendaal de primeur om de eerste wedstrijd tijdens de coronacrisis te spelen. Dat de thuisploeg met 2-1 wist te winnen van RKVV DEM (derde divisie zondag) was leuk voor de statistieken, maar bij de Veenendalers waren ze vooral blij dat het echt weer over voetbal kon gaan. 

door Jeroen van der Veer

Voorafgaand aan het oefenduel waren de vrijwilligers druk geweest met de voorbereiding op deze wedstrijd. Waar normaal gesproken het duel tegen RKVV als een nietszeggend oefenpotje zou worden beschouwd, waren er nu opeens veel ogen op de club uit Veenendaal gericht. Hoe regelen ze dat er anderhalve meter wordt gehouden tussen de supporters en hoe gaat men om met de hoeveelheid supporters?

Het waren vraagstukken die door de mensen binnen DOVO vakkundig beantwoord werden. Vooraf konden liefhebbers zich online aanmelden en zij ontvingen een toegangsbewijs via de mail. Eenmaal bij de toegangspoort werd deze gescand en oké, daar ging het soms wel eens mis. De ongeduldige supporters stonden hier ietwat dicht op elkaar, maar dat was dan ook de enige wanklank die geplaatst kon worden. 

Eenmaal op het sportpark was de looprichting goed aangegeven, waren er stewards aanwezig die erop letten dat mensen anderhalve meter afstand hielden en ook op de tribune bleek de sociale controle groot. Hield iemand zich even niet aan de afspraken, dan sprak men elkaar daar op aan. Ja, het moet gezegd worden; DOVO had zijn zaakjes buiten het veld goed voor elkaar.

In het veld was dat wel anders. DOVO begon met enkele nieuwkomers in de basis en vrijwel iedereen deelden dezelfde mening; dit zouden wel eens de elf spelers kunnen zijn die straks ook aan de aftrap staan van de eerste competitiewedstrijd. Dit werd benadrukt door het goede spel in de eerste twintig minuten. Veel mooie Veenendaalse aanvallen waren er te bewonderen, maar gescoord werd er niet.

Na een minuut of 25 begon RKVV DEM van zich af te bijten en werd duidelijk dat de afstemming bij DOVO nog niet optimaal was. Verdedigend liet de ploeg van Scott Calderwood flink wat steekjes vallen, waardoor de bezoekers op 0-1 kwamen. De schade werd in de tweede helft, met negen andere spelers, rechtgezet; eerst was Gino Dix de doelpuntenmaker en later verzilverde Kai Huisman een strafschop. 

Ja, het was een mooie zaterdagmiddag waarin er eindelijk weer werd gevoetbald. DOVO toonde aan dat het mogelijk is om op gepaste afstand een wedstrijd te bekijken en de supporters gedroegen zich goed. De bal rolt weer in Veenendaal en als we met z’n allen ons aan de regels blijven houden, zou dit wel eens een mooi voetbaljaar kunnen worden. 

* Morgen volgt op RegiosportVeenendaal.nl een interview op beeld met doelpuntenmaker en tevens nieuwkomer Gino Dix.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 3 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 16 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 22 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32