Afbeelding
Bert van de Weerd

FC Utrecht Experience Voetbaldagen bij VRC uiterst succesvol

Voetbal

VEENENDAAL Op de voetbalvelden van VRC hebben een kleine 100 talenten twee dagen lang genoten van de FC Utrecht Experience Voetbaldagen. Hierbij kregen de opgegeven spelers training volgens de methode van de profclub uit de eredivisie en waren er enkel en alleen lachende gezichten et zien op het veld van de Veenendalers. 

door Jeroen van der Veer

Het was een flinke klus om alles te organiseren, maar de dagen waren het volgens Bert van de Weerd meer dan waard. De technisch coördinator van VRC was de kartrekker van het evenement en genoot: ,,De kinderen hebben zoveel plezier gehad; dat was echt mooi om te zien."

Gekleed in een FC Utrecht tenue stonden donderdag en vrijdag 88 deelnemers op het veld van VRC. Het Event stond onder leiding van een FC Utrecht Academie-trainer en trainers van VRC assisteerden. ,,Je kon er ook voor kiezen om trainers in te huren, maar op deze manier heeft VRC ook wat aan. Zo werden zij geschoold, ontvingen de trainers uitleg over de filosofie van FC Utrecht en pasten zij dit vervolgens toe."

Want de twee dagen stonden helemaal in het teken van voetbal. Diverse oefenvormen werden uitgezet. ,,Maar", zegt Van de Weerd. ,,Ook aan het pedagogische klimaat is gedacht. Hierbij moet je denken aan hameren op teamafspraken en onderling respect."

 Doordat er zoveel aanmeldingen waren, moesten er twee velden gebruikt worden. ,,Dat is een mooi compliment. Mij is verteld dat FC Utrecht niet eerder zo'n groot aantal aanwezigen had. Dat zegt wel wat over ons evenement."

De technisch coördinator kijkt dan ook terug op mooie dagen, waarbij iedereen wat leerden. ,,Maar het draaide om plezier en dat was er. We hebben al onderling besproken dat dit een jaarlijks evenement moet worden, dus het krijgt een vervolg."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 5 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 7 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 11 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18