Afbeelding
Jeroen van den Berg

DOVO legt eerste bouwstenen voor seizoen waarbij eerherstel centraal staat

Voetbal

VEENENDAAL Met bijna een volledige selectie -alleen Sam Schoeman ontbrak- is voetbalvereniging DOVO maandagavond aan het nieuwe seizoen begonnen. Het moet een voetbaljaar worden waarin de belangrijkste vraag beantwoord gaat worden; haakt DOVO aan bij de top van het amateurvoetbal of niet. Er is weer rust binnen de vereniging, ze denken intern de poppetjes op de juiste plekken te hebben en nu is het aan de A-selectie om de rest te doen.

door Jeroen van der Veer

Iets voor half acht kwamen de 22 spelers van DOVO het veld opgelopen. Langs de kant stond zo’n 75 man publiek en voor hen was het toch wel even wennen. Technisch manager, en tevens trainer, Scott Calderwood had zijn netwerk flink aangeboord en daardoor waren er veel nieuwe gezichten te bewonderen. Tussen het gezelschap op het kunstgras liep ook een Schotse speler met een verleden bij Glasgow Rangers. Deze linksbenige speler komt ook uit de koker van Calderwood en kan bij DOVO zijn conditie op peil houden. 

STREEP Met de versterkte selectie wil DOVO geen grijze muis worden. Door afgelopen seizoen staat een streep en niemand bij de Veenendalers heeft het er nog graag over. DOVO ontsloeg Gert Kruys, de club bivakkeerde in degradatiegevaar en daarna kwam ook nog eens het coronavirus om de hoek kijken. Doordat het seizoen niet afgemaakt werd, bleef DOVO verzekerd van een plek in de derde divisie.

DOELSTELLING Het woord periodetitel werd al voorzichtig gefluisterd en een enkeling van de supporters durfde zelfs het kampioenschap als doel te noemen. Dat laatste lijkt nog een stap te ver, maar de spelers konden zich met de eerste doelstelling wel vinden. Om dit te bereiken, legde de ploeg van Calderwood maandagavond de eerste bouwstenen. Na een soort van kennismakingsrondje op de middenstip kwam de bal ein-de-lijk tevoorschijn en kon het seizoen beginnen.

VERRASSEN Wat opviel is dat DOVO beschikt over enkele balverliefde spelers. Jasper Waalkens en Tom Menting toonden vorig seizoen al aan goed overweg te kunnen met het projectiel, maar ook Kai Huisman (vorig seizoen veelvuldig geblesseerd), Niels Willems en Youri Roseboom lieten direct merken het voetbal niet verleerd te zijn. En dan was daar ook nog die ene opvallende jongen; Gino Dix. Stevig gebouwd, met op zijn brede nek een 'boevenkop'. Vechten voor elke bal en al direct werd duidelijk dat als het moet, hij door muren loopt. Deze Dix, afkomstig van een derdeklasser(!), kan wel eens vriend en vijand gaan verrassen. 

DIEPGANG Toch was trainer Scott Calderwood na afloop vooral blij dat tijdens de slotpartij zichtbaar was dat er diepgang in het spel gaat komen. Waar DOVO vorig jaar goed was aan de bal, maar er weinig spelers de gaten indoken, waren het nu Nick de Bondt en Bo van Essen die dat wel deden. Ja, het kán een mooi seizoen voor DOVO worden…al denken ze dat vaker aan het begin van een nieuw voetbaljaar. Het is nu aan Scott Calderwood en de spelers zaak om het schroom van zich af te gooien, met de borst vooruit te spelen en DOVO opnieuw op de kaart te zetten. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 21 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30