Afbeelding
Ted Walker
De keuze van

De keuze van Mart de Jong: 'De gym bij GVVV leeggehaald'

Rubrieken

VEENENDAAL De 24-jarige Mart de Jong is al jaren een vast gezicht in het eerste van GVVV. De middenvelder geniet momenteel van de zomerstop en moet straks weer aan de bak. Wij verwachten, zeker na het lezen van zijn antwoorden, dat hij op de training wel enkele tikkies kan verwachten van zijn medespelers. 

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus had én heeft iedereen flink in z’n macht. Ook jij kon een tijd niet sporten. Hoe was het om die vervelende loopoefeningen weer te moeten doen van je trainer? ,,Zoals je zegt zijn loopoefeningen vervelend. Ik ben ook absoluut niet iemand die even ‘lekker’ 30 minuten gaat hardlopen. Ik hou van sporten met een bal en dus ben ik nu veel aan het tennissen, tafeltennissen en aan het voetballen op pleintjes. Vaak zijn hier goede voetballers aanwezig dus het is altijd een leuk niveau."


Wat heb jij gedaan om fit te blijven toen teamsporten niet mogelijk was? ,,Ik heb de gym bij GVVV leeggehaald en bij mijn ouders in de schuur gezet. Hierdoor kan  ik toch nog lekker op het strand  liggen deze zomer."


Je hebt je teamgenoten inmiddels vast al gezien; wie had te maken met flink wat corona-kilo’s? ,,Laatste dacht ik onze materiaalman Jan Nagel te zien fietsen, bleek het Corné Davelaar te zijn. Ook Taoufik Adnane is op de goede weg, sinds de corona is Adnane iets aangekomen. Of het spiermassa, vet of het knotje op zijn hoofd is weet ik niet."


Om de tijd te doden hebben veel mensen social-media volgegooid met onzin. Wie van jouw teamgenoten had hier een handje van? ,,Dat is denk ik toch wel Berry Powel. Nu hij niet meer kan scouten is hij aan het skeeleren geslagen. Hiervan plaats hij geregeld berichten op zijn social-media. Je bent wat je eet is zijn motto, tijd voor hem om wat testosteron-rijk voedsel te nuttigen."


Door het virus leken we opeens het besef te krijgen hoe goed we het hiervoor hadden. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat jij vooral hebt gemist en/of mist? ,,Wat ik vooral mis is de gezelligheid rondom het voetbal. Het slap ouwehoeren tijdens trainen of in de kantine is iets wat ik het meest mis."


Genoeg corona… tijd voor luchtige vragen; wie van jouw teamgenoten is het lievelingetje van de trainer? ,,Bij deze vraag moet ik meteen aan Simon Brouwer denken terwijl die niet eens meer bij mij in het team zit. Naast Simon Brouwer kon Wesley Goeman ook niet veel verkeerd doen. Misschien had de trainer een nieuwe badkamer nodig."


Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Met Martin van Eck zou ik een perfecte vakantie kunnen hebben. Hij houdt van een feestje, maakt zich nooit ergens druk om en heeft de perfecte beach-look."


Wie is het meest ijdel van je team? ,,Soufiane Lagmouchi is het meest ijdel. Een pasgeboren baby heeft meer haargroei en toch staat hij voor een wedstrijd minimaal een half uur voor de spiegel. Dan smeert hij een halve pot gel in zijn haar en misschien ook zijn baard, maar dat zou ik niet durven zeggen."


Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Hier laat ik mij niet over uit, maar de vriendin van Wilco den Hartog schijnt heel 'aardig' te zijn."


Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Dit is toch wel Bart van den Beek. Vorig seizoen mocht hij eindelijk invallen. We stonden 4-0 voor, maar nadat Bart erin kwam stond het binnen enkele minuten 4-3. Of het aan Bart lag of aan de rest laat ik in het midden, maar aan de spelers lag het niet."


Stel de ‘bel-Chinesen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken in de kampioenswedstrijd? ,,Voor 5000 euro doe ik het ook…."


Wat is de mooiste voetbalcliché die je het afgelopen seizoen hebt gehoord? ,,Haha, komt 'ie: 'De wedstrijd begint vandaag gewoon weer bij 0-0' en 'Nou, soms leek het alsof we al 1-0 achter stonden voor we de bus in stapten.'


Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Laurens van de Voort. Altijd bereid om wat extra te lappen op donderdag en de vuile meters te maken naar de bar. Ook wil ik Patrick Fini Prosper benoemen. Is letterlijk onze stille kracht. Ik heb hem dit jaar maar twee dingen horen zeggen, dat waren hoi en doei. Toch kun je altijd op hem rekenen."


Met welke speler zou je een dagje willen ruilen en waarom met hem? ,,Ik zou heel graag een dagje willen ruilen met Robin Mulder. Hij is bij GOconnectIT manager van de sales-afdeling, terwijl hij eigenlijk vrij weinig uitvoert. Ook moet ik nu telkens koffie halen en die dag zou het dus andersom zijn."


Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Ik zou altijd 4-3-3 spelen. Mijn andere optie was om met 12 man te spelen, maar het schijnt dat de KNVB al vaak is gebeld met die vraag en dat heeft geweigerd."


Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Tom Oostinjen kan je geen moment alleen laten. Voor je het weet staat hij ergens in gebrekkig Portugees aan iemand uit te leggen dat een vierkant rond is."


Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Joeri Potjes, want verwacht maar niet dat je een drankje krijgt aangeboden van hem. Het lijkt wel alsof hij elke zaterdag een verjaardag heeft zoveel ballonnen koopt hij in de discotheek. Daarnaast blijft ook Taoufik Adnane, beter bekend als Gino, thuis. Dat is een alter ego van een speler. Hij komt alleen tevoorschijn na flink wat bier, maar als hij er is belooft het echt een foute boel te worden."


Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Ik zou wel de leiderskwaliteiten van Wilco den Hartog willen bezitten en de trap van Tom Oostinjen ben ik ook wel een beetje jaloers op."


Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Jeremy de Graaf is by far het meest betrokken bij een opstootje. Op de donderdag voor de wedstrijd heeft Jeremy al ruzie met de tegenstander van zaterdag."


Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Nick van der Linden noemen we ‘Bucket’. Waar het vandaan komt weet ik niet precies, maar ik vermoed doordat hij een emmer op zijn hoofd zet bij de kapper en vraagt om het in dat model te knippen."


Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Dan benoem ik even Danny de Leeuw. Hij is een fervent verzamelaar. Hij verzamelt navelpluisjes om daarmee truien te breien. Dit weet niemand, maar is toch een vermelding waard. Trouwens, Philip Ties...die oefent in zijn vrije tijd breakdancen op naaldhakken. Ook in te huren voor feesten en partijen."


Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling? ,,Dan denk ik toch wel aan veel jongens uit mijn eerste jaar bij GVVV. Het was een leuk team met veel kwaliteit. Hierbij denk ik aan jongens als: Bart Hulsbos, Simon Brouwer en Roy Terscheget. Maar ook Wilco Den Hartog, Taoufik Adnane, Rodney Hofman en Martin van Eck zouden bij mij zeker in de basis staan. Daarnaast zou ik nog wat jongens waarmee ik bij DTS heb gespeeld in de basis zetten zoals toekomstig teamgenoot Joel van Wijk en Jesse Buikema. Als keeper zou ik Bart van den Beek opstellen, omdat iedereen een tweede kans verdient."

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 8 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 14 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 18 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23