Luke Dommershuijzen (blauw shirt) maakt de overstap van MHC Ede naar de top van het Nederlandse hockey.
Luke Dommershuijzen (blauw shirt) maakt de overstap van MHC Ede naar de top van het Nederlandse hockey. Ted Walker

Edese hockeyer maakt droomtransfer naar topclub Amsterdam

Uitderegio

EDE Een droom komt uit voor hockeyer Luke Dommershuijzen (17). De speler van MHC Ede maakt deze zomer de overstap naar de hoogste hockeydivisie van Nederland. De Edenaar gaat spelen voor grootmacht Amsterdam.

Eip Janssen

,,Van de overgangsklasse naar hoofdklasser Amsterdam, een ploeg die tot het stoppen van de landelijke hockeycompetitie wegens de coronacrisis op de zevende plaats stond. Een grote beslissing die ik met vertrouwen heb genomen'', reageert Dommershuijzen. ,,Spelen in het Amsterdamse Wagener Stadion is een droom. Dat mijn droom nu deels werkelijkheid wordt is echt fantastisch”, vertelt hij over zijn transfer. 

EERSTE STAP In de winterstop speelde Amsterdam in Ede een oefenwedstrijd tegen MHC Ede. ,,Daarna zijn de eerste contacten gelegd. Of zij mij al langer volgden weet ik niet. In de gesprekken is mij speeltijd beloofd. Geen enkele trainer kan aangeven hoe lang dat zal zijn per wedstrijd. Het is aan mij om de ambitie om te zetten in veel speeltijd bij Amsterdam. Zelf denk ik dat de ‘droom’ die ik eerder had half is uitgekomen. De eerste stap naar de hoofdklasse is gezet. Nu ga ik eraan werken om een volwaardig selectielid zijn.”

Het is aan mij om de ambitie om te zetten in veel speeltijd bij Amsterdam

De Edenaar leeft voor hockey. ,,Op zesjarige leeftijd ben ik bij MHC Ede begonnen. Ik speelde vervolgens drie seizoenen in de jeugd van Wageningen en kwam op vijftienjarige leeftijd terug om in het eerste team van MHC Ede te gaan spelen.''

NOOIT VERGETEN Hij beleefde een mooie periode bij MHCE. Na enig nadenken komen er twee punten naar boven die hem altijd zullen bij blijven. ,,Mijn hoogtepunt was uiteraard de promotie naar de overgangsklasse, maar ook de Gold Cup wedstrijd tegen Pinoké. Zoveel mensen die bij die wedstrijden voor ons stonden te juichen, dat zal ik nooit vergeten”, aldus de hockeyer.

EK EN WK Bij Amsterdam verwacht Dommershuijzen zich verder te kunnen ontwikkelen als hockeyer. Naast zijn debuut in de hoofdklasse, hoopt hij komend seizoen het EK Onder 18 jaar te spelen in Rusland. ,,Ik speel inmiddels voor het derde achtereenvolgende jaar in het Nederlands team -18. Ik wil vervolgens proberen de selectie van Jong Oranje te halen, die het seizoen erop het WK Onder-21 in India speelt. Kortom, de droom reikt verder dan alleen de hoofdklasse.”

De jeugdige hockeyer zit op de Young Talent Academy in Nijmegen, een school waar sport en school gecombineerd kan worden. ,,Ik zit in het tweede studiejaar van de in totaal drie jaar. Ik wil richting het HBO, maar welke richting is nog de vraag.”

De droom reikt verder dan alleen de hoofdklasse

In het kader van zijn studie volgde Luke Dommershuijzen voor zijn huidige studie marketingmanagement een stage bij de handboogbond. ,,Dan merk je hoe goed een aantal zaken in de hockeywereld geregeld zijn. Handboogschieten is een individuele sport. Wij hebben teamgenoten waarop je een beroep kunt doen. Twee volstrekt gescheiden werelden, maar wel boeiend”, vervolgt de student.

WAANZINNIG TROTS ,,De hele club is waanzinnig trots op Luke. Het gebeurt niet vaak dat een talent van Ede zo’n mooie stap kan maken. Het was heerlijk om de afgelopen jaren met hem te werken. We gaan hem zeker missen. Maar iedereen wenst Luke veel plezier en succes op het volgende hogere niveau”, reageert MHC Ede-coach Bastiaan Bunnik. 

Dommershuijzen: ,,Ook mijn teamgenoten hebben enthousiast gereageerd. Zij wisten van mijn ambities. Ik weet zeker dat zij mij gaan volgen. Wie weet maakt nog wel een speler een spectaculaire overstap. De hockeywereld is overzichtelijk. Het zou mooi met Amsterdam nog een keer tegen Ede uit te komen. Wie weet ooit in de Gold Cup (bekertoernooi, red.). Ik wil MHC Ede enorm bedanken voor alles wat ik hier heb geleerd de afgelopen jaren. Dat ik zo’n stap kan mogelijk maken heb ik mede aan de club te danken, Ik vond het onwijs mooie jaren en dit blijft mij voor altijd bij”, sluit Luke Dommershuijzen af.

De redactie van RegiosportVeenendaal.nl selecteert belangrijke, opvallende en spraakmakende sportverhalen en nieuwtjes uit de regio. Lees deze verhalen onder de rubriek 'Uit de regio'.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 2 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 4 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51