Ralph Gijsbertsen zit links onderin, met nummer negen op zijn borst.
Ralph Gijsbertsen zit links onderin, met nummer negen op zijn borst. BDUmedia
De keuze van

De keuze van Ralph Gijsbertsen: 'Wil ruilen met Huntelaar'

Rubrieken

VEENENDAAL Waar vaak spelers van de eerste teams uit Veenendaal in de rubriek 'De keuze van' komen, is het nu de beurt aan een jeugdspeler. De 10-jarige Ralph Gijsbertsen zit in groep 7 van Het Baken en is actief bij De Merino's. 

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z’n macht. Ook jij kon even niet meer sporten. Begon je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,Ja, heel erg en ik miste mijn voetbalvrienden ook. Gelukkig mochten wij als eerste weer gaan trainen, omdat wij onder de 12 zijn."

Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Buiten spelen, trampoline springen en onze trainer Martijn stuurde ons elke week wat oefeningen door die wij moeten uitvoeren."

Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Uh teamgenoot??? Ik denk eerder onze trainers/coaches Martijn Huibers en Ruud Gijsbertsen."

Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,‘s Morgens kan ik het wel een beetje rustig aan doen en daarna ga ik aan mijn huiswerk beginnen. Alles gaat online en af en toe kan ik videobellen met de juf."

Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Nathan is de grappigste op TIKTOK."

Door het coronavirus stond/staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist?  ,,Ik logeer heel graag bij mijn vrienden, maar omdat je nu afstand moet houden tot de ouders kan dit voorlopig niet."

Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Geen twijfel, dat is met Jurre. Ik ben al een paar keer met hem op vakantie geweest. Dat was echt top."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Ik heb niet echt het idee dat er een lievelingetje is. Ze zijn voor ons allemaal wel eens streng, maar dollen ook graag met ons."

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,Johan Cruijff, Kylian Mbappé en Hakim Ziyech."

Wie is het meest ijdel in je team? ,,Stefan, zijn haar moet altijd goed zitten."

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Melle, hij is altijd overal."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Met Huntelaar, want dan kan ik samen met Tadic en Ziyech bij Ajax in de spits staan."

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Nog meer partijtjes spelen."

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Ik denk dat onze ouders wel een beetje in de gaten gehouden mogen worden….."

Je bent wat jong, maar toch: met welk vriendinnetje van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Met die van trainer Ruud, want dan kan ik gezellig met mama ontbijten."

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Met Viktor, dan ben ik ook een keer sterk."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Dat ben ik zelf."

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Wij zijn best een net team, er gebeurt niet echt vaak wat."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Je brengt me op een idee, ik denk dat we iedereen maar eens een bijnaam moeten gaan geven..."

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen? ,,Heel vroeg opstaan en direct aankleden, dat lukt mij de rest van de week niet..."

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Ik wil ze allemaal even noemen, omdat ik trots ben op mijn team: Jurre, Michel, Jerom, Jaron, Viktor, Lean, Roan, Stefan, Nathan en Melle."

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 4 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 17 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 23 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32