Afbeelding
BDUmedia
De keuze van

De keuze van Robin Segers (VRC): 'Fit voor de zomerstop'

Rubrieken

VEENENDAAL De balverliefde Robin Segers is speler van VRC en is als leerkracht basisonderwijs deze periode flink druk. Toch vond de 23-jarige tijd om mee te werken aan de rubriek en hij komt met opmerkelijke antwoorden.

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z’n macht. Ook jij kan nu niet meer sporten. Begon je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,Die heb ik zeker niet gemist. Al dacht ik toen we weer gingen beginnen dat het wel weer lekker zou zijn die loopvormpjes, maar daar heb ik mij op verkeken. We zijn in ieder geval fit voor de zomerstop."

Wat deed jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Wat hardlopen, fietsen op de hometrainer en wat kracht-oefeningen. Zo sport ik elke dag, dacht ik. Helaas bleef het vaak bij voornemens."

Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Dan moet ik zeggen dat Edwin van de Berg toch behoorlijk opvalt. Daar zijn de overtollige kilo's niet te vinden in zijn buik, maar in zijn onderlichaam. Zelfs een sportbroekje ziet er bij hem uit als een boxershort. Ik maakte me vooraf zorgen om Ruben Rentenaar, maar eerlijk is eerlijk, hij is nog nooit zo fit geweest. Wat 17 kilometer hardlopen wel allemaal met je doet…."

Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,Toen de scholen nog dicht waren stond ik rond 8 uur op om rond half 9 achter het laptopje plaats te nemen. De 'hele' dag vragen van kinderen/ouders beantwoorden, meetings met kinderen/ouders/collega's, lessen uitwerken etc. Rond een uur of 4 zat mijn werkdag er op. Dan was het tijd voor ontspanning in de vorm van een potje gamen met vrienden of Netflix. Ik maakte zelfs tijd voor een boek. Nu is het ritme weer terug, nadat we gewoon weer naar school kunnen. We maken weer volle dagen en we staan weer 'aan'."

Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Ik moet zeggen dat er weinig wordt geplaatst op social-media door teamgenoten. Maar zo af en toe zie ik wat pakkende citaten van onze assistent-teammanager Ruben Bargeman. Als ik ooit liefdesteksten nodig heb, pak ik daar wat citaten van...dus onzinnig is het niet. Daarnaast is Ruben een jongen met een hart van goud, een voorbeeld voor velen."

Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,Dan mis ik toch echt een zaterdag bij de voetbal. De wedstrijdspanning, het toeleven naar een wedstrijd, de wedstrijdbespreking, de wedstrijd en een drankje na afloop in een volle kantine. In de bespreking benoemen dat die linksback er niks van kan, en dan onze rechtsbuiten volledig uit de wedstrijd spelen. Of in de bespreking benoemen dat de buitenspeler puur links is en vervolgens ballen met rechts de kruising in schiet. Of de uitdraaiende vrije trappen van Bas Muller, die op de zestien belanden. Dat soort dingen mis ik."

Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Dan kies ik voor Johan Mandemaker. Hij is een ster in talen, dat komt van pas in het buitenland. Soms komt hij niet trainen, omdat hij dan zijn Duits aan het bijspijkeren is. Een echte studiebol. Daarnaast loopt 'ie altijd met zo'n handig nektasje, daar kun je mooi wat spulletjes in doen. Ook is Johan iemand die overal de lol wel van inziet, een ideaal reisgezelschap dus. Enige nadeel is wel dat je zelf alles moet doen, aangezien hij bij elke stap die hij zet al weer geblesseerd raakt."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Dat vind ik een hele lastige. Onze trainer heeft dat niet echt. Al komt Bas Muller aardig in de buurt. Die kunnen samen uren over voetbal praten, al kan ik daar ook aardig wat van…."

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,Dat heb ik niet gehad. Iedereen in het Ajax-shirt vond ik een held, vooral Eriksen. Maar een echt voorbeeld heb ik niet gehad."

Wie is het meest ijdel in je team? ,,Deze prijs wint Johan Mandemaker. Al die potten gel in zijn haren. Noah Ploeg komt ook aardig in de buurt. Het minst ijdel wil ik ook graag benoemen: Mitch van de Berg. Van Unox-mutsen tot aan trainingspakken van de B1; hij draagt het allemaal. Het maakt hem niet uit hoe hij eruit ziet."

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Justin Kampert. Heeft zich goed ontwikkeld dit jaar en is nu ook basisspeler. Ik hoop dat hij zijn vorm kan behouden. Hij heeft een goede trap en kan agressief verdedigen. Ook is Max Kok een stabiele stille kracht. Max straalt een bepaalde rust uit in de goal."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Dan kies ik Marco 'huismus' de Gooijer. Om meerdere redenen. Hij heeft ontzettend veel vrienden, want hij moet iedere zaterdag snel weg omdat hij dan gaat uiteten met vrienden. Zoveel vrienden als Marco wil denk ik iedereen. Hij heeft volgens mij ook wel een leuke vriendin, al hebben we die nooit gezien. Misschien doet die dat wel bewust. Het lijkt me ook fantastisch om een keer de hele dag te zeuren om alles, zonder dat iedereen daar wat van vindt. Hij klaagt om alles: regen, een kastje in elkaar zetten, ploeggenoten, etc."

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,De trainingstijden. We trainen namelijk wel erg lang. Dan drinken we daarna een biertje in de kantine en dan gaat de kantine al weer dicht. Of wellicht een ander tijdstip, zodat Khalid Oulad Ahmed er ook bij kan zijn, want soms slaapt hij nog als we zijn begonnen met trainen. Khalid is overigens een harde werker met zijn nachtdiensten, dus vandaar."

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Deze prijs verdient Noah Ploeg. Die gaat dwars door de geluidsbarrière. Een nachtelijk ritje naar de spoedeisende hulp heeft hij ook al kunnen afstrepen. De fiets deed namelijk niet wat hij wilde, met het gevolg een kapotte wenkbrauw."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Ik zou ze allemaal meenemen, zo lang ze maar lappen. Het is echt een vriendenteam, dus dat is wel mooi. Maar ik moet er wel voor zorgen dat Rick van de Steeg de microfoon niet pakt om te gaan zingen, want anders beginnen mannen spontaan zijn wang te kussen. Marco de Gooijer zegt ook wel eens bijdehante dingen op verkeerde momenten, daardoor hangt er wel eens iemand aan zijn keel."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Dan kies ik voor de vriendin van Erik van de Putte. Elke wedstrijd langs de lijn staan, om manlief aan te moedigen. Dan moet je toch echt heel veel van hem houden. Zeker dit jaar..."

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Wat dat betreft valt er weinig uit te lenen, helaas. Als ik ze had zou ik ze zeker uit lenen aan Thomas van de Weerd. Als die net zo voorzichtig is op de weg als op het veld, maak ik me geen zorgen."

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,De kwaliteiten van Erik van de Putte. Hij is bizar snel. Al benutten wij dat als team te weinig. Thomas van de Weerd kan overtuigend afronden, dat is ook mooi om te zien. Ik hoop oprecht dat die dat in de wedstrijden vaker kan laten zien."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Lastige. Als ik dan toch iemand moet kiezen, dan kies ik mezelf. Er staan zeker een paar parels van fotoshops in de groepsapp."

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Er zijn weinig opstootjes, dat zegt wel wat over ons team. Max Kok heeft 4 gele kaarten voor praten, dus dan verdien je het om even benoemd te worden."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,DJ Gooi. Niet dat hij de muziek bepaalt in de kleedkamer hoor. Maar bij elk liedje dat wordt afgespeeld pakt Marco de Gooijer zijn denkbeeldig paneel erbij. Dit levert hilarische momenten op."

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen? ,,Ik start altijd met een goed ontbijt. Dan bekijk ik nog de wedstrijd van het tweede elftal, vervolgens een langdurig bezoek aan het toilet. Na de warming-up nog een paar ballen in het vangnet schieten. Als laatste nog even wat vies spul van de verzorger naar binnen werken, zodat het hoofd ook weer denkt dat ik dan meer energie heb. En daarna ben ik er klaar voor."

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Dat is Martijn Aveskamp. Die plant al jaren wat vakanties middenin het seizoen. Wanneer hij dan terugkomt, dan hoeft hij alleen maar naar zijn concurrenten te kijken. Ze raken gelijk geblesseerd, zonder enkele moeite staat hij dus weer in de basiself."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling. ,,Dat wordt een gevarieerde basisopstelling. Van jeugdelftallen tot aan GVVV. Prima voetballers en bovenal fantastische gasten. Op goal Johan Jansen. Achterin Bas Muller, Wilco den Hartog, Mark Segers en Tim van Ginkel. Op het middenveld Koen Nijhuis, Simon Brouwer en Bart Bakker. Voorin Steven Diepenveen, Ruben Rentenaar en Stefan van Leeuwen. De coach is Niek Oosterlee.

advertentie
advertentie
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 32 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 4 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 7 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 21 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08