Afbeelding
BDUmedia
De keuze van

De keuze van Sven van Asselt: 'Hij is vaak met een politiebus thuisgekomen'

Rubrieken

VEENENDAAL De spelers van diverse clubs zijn inmiddels alweer in 'training', maar hebben desondanks tijd gevonden RegiosportVeenendaal.nl te woord te staan. Ditmaal is het de beurt aan Sven van Asselt, de 24-jarige speler van voetbalvereniging Veenendaal. 

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z’n macht. Ook jij kon niet meer sporten. Begon je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,Nee ik mis de loopoefeningen niet perse maar ben wel heel erg blij dat we weer lekker op het veld kunnen trainen."

Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Toen we niet meer op het veld mochten trainen, trainde ik door: twee keer per week hardlopen en twee keer krachttraining.

Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Zoals ik net zei zijn we weer op het veld aan de slag en dus heb ik de spelers al mogen bewonderen. Ik kan je namens het team vertellen dat Luuk van de Lustgraaf gewonnen heeft."

Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,Rond 07.30 uur gaat de wekker en dan ga ik douchen, ontbijten en dan naar kantoor en rond 18.00 uur zit de dag er weer op en ga ik naar huis. Dan eet ik samen met mijn huisgenoot/neef (Koen Nijhuis, VRC) en daarna ga ik trainen."

Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Rick van de Steeg praat ons de oren van onze kop af. Gelukkig gaat ie weg."

Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,De zaterdagen. Een wedstrijd spelen en dan de kantine in voor een lekker biertje en dan in overleg met Gerda kijken tot hoe laat we de kantine open kunnen houden."

Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Guido Prins, het maakt hem allemaal niet zoveel uit wat we doen, als er maar genoeg bier is."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Lastige vraag want we hebben Dennis Koorn nog niet zo vaak meegemaakt omdat het coronavirus toen begon. Dan ga ik voor Alfred van Doorn, wat een slijmbal is dat."

Wie is het meest ijdel in je team? ,,Dan ga ik voor twee personen anders doe ik er één tekort; Sjoerd Snijders en Tim Boogers. Maar ik hoorde dat we volgend jaar Marco van Leeuwen er weer bij krijgen, die gaat dan op plek één komen. Die doet zijn haar met frituurolie zodat het goed blijft zitten."

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Jeroen Veens en Arian van Kranenburg. Hun mentaliteit is geweldig, daar kan menigeen een puntje aan zuigen."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Stephan van Grootveld, het lijkt mij wel is leuk om een dag op de bouw naar mooie vrouwen te fluiten."

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Guido Prins linksvoor zetten. Het schijnt dat toen Guido in de jeugd nog voetbalde hij voor Ajax is gescout."

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Ik heb zijn naam vaker zien staan in deze rubriek, maar ik moet hem ook noemen; Bart Keuken. Volgens mij is hij vaker met een politiebus thuisgekomen dan op zijn eigen fiets."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Ik zal iedereen meenemen, we hebben al mooie avonden meegemaakt alleen als ik dan toch iemand zou kiezen, ga ik voor Luuk van de Lustgraaf. De kans is groot dat hij dan met “motorpech” langs de weg staat en dan ook helemaal niet meer komt."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,De partner van Alain van Hasselt, Sabine. Haar mooie lach in de pizzatent in Oostenrijk zal ik nooit meer vergeten."

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Mohammed Hassan Ali, hij kan niet eens fietsen laat staan autorijden."

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Alain van Hasselt, ik zou op een dag net zo hard mensen door midden willen zagen als hij dat kan."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Rick van de Steeg. Jammer dat ik weer zijn naam moet noemen. Word gek van die gozer."

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Mark de Haan, hij kan zichzelf echt niet inhouden. Gelukkig komt Bart Keuken dan om de boel te sussen."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Tandem. Mark de Haan en Jeroen Veens noemen elkaar zo sinds ze een wereldwedstrijd speelden aan de linkerkant."

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen? ,,‘s Ochtends ontbijten met m’n vriendin. Daarna een bak koffie drinken bij mij thuis met Guido en Alain. En dan rustig naar de club."

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Jorino Kleijn. Sinds dat hij bij ons voetbalt namen we hem al niet serieus. Hij krijgt het voor elkaar dat elk verhaal wat hij vertelt ongeloofwaardig klinkt. Jorino, ik ben ook blij dat jij weg gaat."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling? ,,Guido Prins, Sander van der Laan, Alain van Hasselt, Jeroen Veens, Sem Bos, Vincent van de Weerdhof, Sven van Asselt, Arian van Kranenburg, Stephan van Grootveld, Sjoerd Snijders, Gertjan Snijders, Rens Bos. Klopt, twaalf man. Mag toch best eens? Ohja, de trainer wordt Arco van Elst."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 23 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28