Afbeelding
BDUmedia
De keuze van

De keuze van Erwin Kuis: ‘Het kapsel van een Playmobil-poppetje’

Rubrieken

VEENENDAAL In De Keuze Van deze keer een Veenendaler die bij iedereen wel bekend is; Erwin Kuis. De 34-jarige is niet alleen vaak bij DOVO, maar ook op vrijwel elk evenement is hij te vinden. Dit vaak in zijn rol als gastheer of organisator van Gekuist Gastheerschap. Tussendoor voetbalt Kuis in een vriendenteam van DOVO (het vijfde). 

door Jeroen van der Veer

Ha, Kuis. Hoe is die? Begin je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,Tot op heden werden wij behoorlijk gespaard door onze trainer, maar we mogen binnenkort weer beginnen, uiteraard zonder duels dus dat zal wat meer loopwerk worden...” 

Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Ik loop ongeveer drie a vier keer per week hard. Dit doe ik ook omdat ik in oktober hoop weer de halve marathon van Amsterdam te lopen.”

Aan beweging geen gebrek, lekker zeg. Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Dat is zonder twijfel Harm Timmermans, die gooit echt alles naar binnen wat die ziet.”

Hoe ziet jouw dag er nu globaal uit? Kan je ons eens meenemen daarin? ,,Sta tegen 8.00 uur op, maak ontbijt en kijk wat televisie. Daarna kruip ik achter mijn computer om dingen voor mijn bedrijf te ontwikkelen en heb ik af en toe afspraken via videocalls en daarna ga ik hardlopen. Verder doe ik het huishouden zodat mijn vriendin, die momenteel druk zat is in het UMC, weinig meer hoeft te doen.”

Kijk, dat is nog eens liefde. Goed bezig. Wel tijd voor social-media? Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Als taggen hier ook onder valt dan moet dat wel Ruben van den Bos zijn, die heeft als student echt veel te veel tijd over nu.”

Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,,Mijn werk, lekker uit eten en de kleedkamerhumor van mijn teamgenoten.”

Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Ik ben al eens op vakantie geweest met Harm Timmermans, als je zeker wilt zijn dat je wakker gemaakt wordt voor een biertje, dan ben je bij hem aan het goede adres. Verder lijkt het mij het meest ontspannen met Danny Bakker, die is nooit wakker.”

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Dat is Wilfred Verniers, dat is zo’n goedzak die doet alles voor je.”

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? ,,Thierry Henry, met zijn snelheid en neusje voor de goal heeft ‘ie een hoop van mijn spel afgekeken.”

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Dat is met de partner van Leon Toonen, die heeft er mede voor gezorgd dat Leon al die jaren kon presteren in DOVO 1.”

Wie is het meest ijdel in je team? ,,Dit moet haast Kevin van de Heuvel wel zijn, een pot wax en een busje deo per wedstrijd zijn geen overbodige luxe.”

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Dat is Gert-Jan Oosterhagen, die hoor je niet omdat ie altijd geblesseerd is maar bouwt ondertussen wel een hele buitenkeuken aan zijn huis.”

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Jurian Boon, niemand weet eigenlijk wat die jongen precies doet maar als er bier is, is hij erbij.”

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Twee teamweekenden per jaar in plaats van één; die zijn zo mooi dat je dat elke week wel wilt, alleen kunnen onze vitale organen en financiën dat niet aan.”

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Dit zijn er meerdere, maar als Harm en ik een avondje gaan stappen weet je zeker dat we bij het laatste level van “radje” draaien komen.”

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Nou los van het feit dat dit een dinkytoy-sleutel zal zijn, zou ik mezelf nooit een autosleutel geven...ik rij nog een deuk in een deuk...”

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Rick Boers, als ik zo met mijn schouders draai als dat hij dat doet, breek ik mijn sleutelbeen en scheur ik alle pezen af.”

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Dat zijn er meerdere, iedereen die de kans ziet een grappig of vies filmpje te droppen, doet dit. Los van de slechte opmerkingen uiteraard...”

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Ik ben de enige die een rode kaart heeft gehad dit seizoen die natuurlijk is geseponeerd, zegt dat genoeg?”

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Steven alias “de deksel”, zijn kapsel lijkt op die van een Playmobil-poppetje.”

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen? ,,‘s Morgens rustig opstaan en ontbijten, daarna naar de club en haal daar een broodje kaas en een bakkie koffie. Vervolgens richting de kleedkamer, muziek aan en de koelbox checken op inhoud.”

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Dat is Corné Bouman, het is zo bijzonder hoe hij met een paar plukken toch een kapsel weet te maken.”

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling? ,,Doel: Sven Taberima. Achterin: Niels Sikking, Dennis Kwint, Ervin Lee en Rick Bos. Midden: Leon Toonen, Raymond Bronckhorst en Jurre Dijkstra. Aanval: Erwin Kuis, Roberto van de Tier en Wesley Kints.”

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 28 minuten geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 2 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 5 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30