Afbeelding
Jeroen van der Veer
De keuze van

De keuze van Ruben Bargeman (VRC)

Rubrieken

VEENENDAAL Door het coronavirus ligt alle sport in Veenendaal stil. Een onwerkelijke en zware tijd; voor iedereen. Om de moeilijke periode door te komen, gaan we 'gewoon' verder met de rubriek De Keuze Van. Vandaag de beurt aan VRC-teammanager Ruben Bargeman.  De 28-jarige werkt bij de KNVB Campus als medewerker van het serviceteam en is in zijn vrije tijd veel bij VRC te vinden. 

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus heeft iedereen in z'n macht. Ook jij kan nu niet meer sporten. Begin je al die vervelende loopoefeningen van je trainer al te missen? ,,Nou gelukkig hoef ik niet de loopoefeningen te doen. Ik mag toekijken en tussendoor de pionnen enzo klaar zetten, maar de trainingen plus wedstrijdvoorbereiding mis ik ontzettend."


Wat doe jij nu allemaal om toch nog een beetje fit te blijven? ,,Een beetje wandelen, krachtprogramma vanuit de sportschool en voor de rest niet veel eigenlijk..."


Welke teamgenoot is straks tonnetjerond op het veld te bewonderen als we weer aan teamsporten mogen doen? ,,Ga ik denk toch voor Max Kok en Justin Kampert. Vind ik ook meestal al op de trainingen vrij matig qua arbeid."


Welke teamgenoot plaatst nu alleen maar onzinnige dingen op social-media om de tijd te doden? ,,Als ik dan toch iemand moet kiezen, kies ik Rick de Koning. Daar komt niet veel zinnigs uit tegenwoordig.


Door het coronavirus staat alles even stil, lijkt het wel. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat je nu vooral erg mist? ,, Het slap ouwehoeren met de jongens, het biertje drinken na beide wedstrijden (speel zelf in G-team) met de mensen en het bijkletsen met de supporters en vrijwilligers van de club."


Genoeg corona, tijd voor luchtige vragen. Met welke speler van VRC 1 zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Robin Segers en Marco de Gooier. De combi vind ik prachtig bij deze gasten: goede gesprekken hebben én slap ouwehoeren."


Wie is het lievelingetje van de trainer? Dan ga ik toch voor Erik van de Putte. Krijgt veel te veel vrij en dan ook nog een slecht excuus hebben."


Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? Xavi (voormalig Barcelona) en Materazzi (voormalig Inter Milan). Het inzicht en de passing van Xavi en de inzet van Materazzi; beiden geniaal.


Wie is het meest ijdel in je team? ,,Sorry Bas (Muller), ik ga toch echt voor jou met al die stijlvolle kleren van je."


Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Vind ik toch echt Bas Muller, je hoort hem niet maar ik vind hem ook nooit minder dan een 7. Doet zijn taken gewoon super.


Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Met niemand, ik heb een super chill leven."


Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Ik zou als trainer meer motivatiefilmpjes gebruiken."


Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Noah Ploeg, die legend is echt niet meer te houden dan. Wat een baas is dat."


Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? Haha sowieso Erik van de Putte. Ik heb toch altijd het idee dat hij er niet volledig bij is vanwege zijn vrouwtje."


Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Helaas met niemand. Ben ik toch te bescheiden voor..."


Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen? ,,Jeroen Labeur en Vincent Hovestad; bij die gasten heb ik het gevoel dat dit niet goed gaat komen."


Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Rick de Koning, de inzet die hij heeft en ervaring...hij praat altijd op het juiste momenten tegen de scheids of tegenstander. Zo slim."


Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Max Kok, hoe vaak hij nog een kaart pakt waarvan ik denk 'Max,doe dat nou niet'."


Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een 'bijzonder' ander talent? ,,Dan wil ik Koen Nijhuis benoemen; wat kan die gast soms stom lullen. Ik dacht dat ik hier goed in was, maar hij is een waardig tegenstander voor het WK stomlullen."


Tot slot; als je van de (ex)VRC-spelers een team mag formeren... welke spelers staan dan in jouw basisopstelling. ,,Max Kok, Bas Muller, Stefan Tanis, Marco de Gooier, Sven van Asselt, Koen Nijhuis, Rick van de Steeg, Robin Segers, Roy Rentenaar, Ruben Rentenaar en Rick de Koning. Als coach ga ik voor Marcel Hofman."

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 1 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 15 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 22 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30