Afbeelding
Sportservice Veenendaal

Coronavirus zet streep door Veenendaal - Veenendaal

Overig

VEENENDAAL Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat Veenendaal - Veenendaal op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei niet doorgaat. De organisatie maakt dit besluit vanwege de recente ontwikkelingen rond het virus en volgt hiermee de huidige richtlijnen van het RIVM, de KNWU en sportkoepel NOC*NSF.

door Jeroen van der Veer

,,De veiligheid en gezondheid van de renners, onze bezoekers en iedereen die tijdens de wielerronde werkzaam is staan altijd voorop", aldus Andre´ Homma, bestuursvoorzitter van de Veenendaal-Veenendaal. ,,Natuurlijk is dit een moeilijke beslissing geweest, maar onze klassieker is in deze crisis slechts bijzaak."

De internationale wielerunie UCI maakte eerder al bekend alle wielerevenementen in april te staken. Verwacht wordt dat deze lijn wordt doorgezet nu ook de start van de Giro d'Italia (start 9 mei) en de Ronde van Groot-Brittannie¨ (start 8 juni) zijn geannuleerd.

,,We willen alle betrokkenen graag zo snel mogelijk duidelijkheid geven en komen daarom nu met dit besluit", sluit Homma af. ,,Uiteraard gaan we er alles aan doen om volgend jaar zowel de koers voor de heren als dames te organiseren." 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 4 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 5 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51