Afbeelding
ZVC Veenendaal
De keuze van

De keuze van Samir Asaidi (ZVC)

Rubrieken

VEENENDAAL In de rubriek 'de keuze van' komen vrijwel altijd spelers van sportverenigingen aan het woord, maar bij ZVC wordt een uitzondering gemaakt. Doordat bij deze zaalvoetbalvereniging voetballers spelen van diverse verenigingen, is besloten Samir Asaidi het woord te geven. Niet getreurd, wij beloven dat de antwoorden minstens zo leuk zijn. 

door Jeroen van Veer

Samir, jij bent de technisch manager bij ZVC. Maar misschien heb je ook iets over de kantine te zeggen. Heb jij liever een gezonde kantine of eentje die ook een vette hap verkoopt? ,,Magere kwark met ongezouten walnoten, fruit, biologische honing en een lepeltje chiazaad... Nee, doe mij na een wedstrijd maar een frietje met een paar flinke klodders mayo en curry."

Welk dier zou je het liefst willen zijn en waarom? ,,Een eend... Boven water stralen ze altijd kalmte en rust uit en onder water werken ze als een gek om te krijgen wat ze willen."

Waar word jij het meest gelukkig van? ,,Mijn gezin/familie; lekker eten en heerlijke vakanties."

Welke speler / bestuurslid van ZVC heeft de leukste bijnaam en wat is het verhaal daarachter? ,,Mohammed Issaoui, ook wel 'Baby Mo' genoemd. Naast dat hij een babyface heeft, werd hij door zijn eigen familie al van kleins af aan Baby Mo genoemd. Dit omdat hij dezelfde naam heeft als zijn vader. Op straat werd deze bijnaam al snel overgenomen."

Wat was de moeilijkste beslissing die jij als technisch man moest maken? ,,Het is niet zo lastig om technische beslissingen te moeten maken. Veenendaal ademt voetbal. Een grote vijver waar we uit kunnen vissen. Mooi dat naast het veldvoetbal, het zaalvoetbal ook steeds meer is gaan leven."

Waar ben je bang voor? ,,Ik schrik me dood als ik een Messi."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,In augustus een beschuitje 'met blauwe muisjes' met mijn eigen vrouw. Nu maar hopen dat hij in de toekomst niet op ballet, maar op voetbal wil."

Welk beroep zou je absoluut niet willen uitoefenen en waarom deze niet? ,,Fysiotherapeut bij een voetbalvereniging. Een beetje de liezen van de spelers masseren... nee, mij niet gezien."

Wie van ZVC zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Adil el Bissis; dan zouden we in de sportschool uitkomen."

Stel je was een dag van het andere geslacht, wat zou je die dag doen? ,,Best fijn om een hele dag gelijk te hebben."

Als jij een topsporter aan ZVC mocht toevoegen, wie zou je kiezen en waarom? Ihattaren van PSV, wat een heerlijke voetballer is dat. Denk dat ze bij GVVV alleen wat minder blij met hem zullen zijn na de uitschakeling in de KNVB-beker."

Welke wedstrijd zou je zelf graag ooit een keer willen spelen? ,,El Clasico natuurlijk! In Veenendaal de ouderwetse derby tussen GVVV en DOVO."

Welke wedstrijd zou je opnieuw willen spelen? ,,In de jeugd van GVVV door een blessure een mooie wedstrijd mogen keepen op de Toekomst tegen Ajax. Dat blijft je natuurlijk bij."

Wie van ZVC wordt het meest onderschat? ,,Mohammed el Azzouzi, wat een talent is dat. Het zal niet lang duren voordat de grotere clubs op het veld hem ook zullen oppikken."

Wie is jouw favoriete amateursporter/club en waarom? ,,Mourad Marbouh, van hem kreeg vaak kaartjes bij GVVV en nu bij DOVO voor de businessclub. Een wedstrijdje kijken, een beetje netwerken in een sportieve omgeving en daarnaast nog een heerlijk buffet. Dan ben je al snel mijn favoriet."

Kies jij voor gekleurde sportschoenen of ga je voor de ouderwetse zwarte? ,,Doe mij maar de ouderwetse zwarte. Als je gekleurde aan hebt moet je heel goed kunnen voetballen."

Welke speler van ZVC zou jij onderuit halen als hij een tegenstander van jou was? ,,Jordan Kemp, heerlijk om in je team te hebben, maar voor onze tegenstanders super irritant. Echt een beest die er vol ingaat en het bloed onder je nagels vandaan kan halen. Zelfs vanuit het publiek kwam er een keer een supporter het veld op rennen om verhaal bij hem te halen, dat zegt toch wel genoeg."

Welke sport zou je doen als je jouw huidige niet kon beoefenen? ,,Kickboksen. Maanden lang de focus op één wedstrijd/tegenstander en dan met volle tribunes en een mooi nummer de ring in stappen. Lijkt me prachtig. Ik kan het helaas alleen niet."

Op welke positie in het speelveld wil jij absoluut niet staan? ,,Links-of rechtsback. Die bestrijken tegenwoordig de hele flank. Daar heb ik nooit het loopvermogen voor gehad."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling? ,,Tim van de Weerdhof(ex-ZVC), Raldy Haastert(ex-GVVV), Hicham Saidi(ex-Chabab), Wilco den Hartog(ex-GVVV), Mourad Marbouh(ex-GVVV), Mohammed Issaoui(ZVC), Adil el Bissis(ZVC), Joop de Bruin(ex-ZVC), Omar Riani(ZVC), Anouar Tmim(ex-GVVV), Anass Lahnine(ex-GVVV)."

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 5 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 7 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 11 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18