Afbeelding
Aangeleverde foto
De keuze van

De keuze van Melanie Bierdrager (SKF)

Rubrieken

VEENENDAAL Bij tafeltennisvereniging SKF is Melanie Bierdrager niet alleen speelster van het eerste vrouwenteam, maar door haar relatie met Jeffrey Vonk ook al enkele jaren onderdeel van de Vonk-familie. Zij zijn één van de bekendste families in het tafeltenniswereldje en wekelijks staat ze met haar schoonmoeder in de zalen. Tijd om haar eens wat vragen voor te schotelen.

door Jeroen van der Veer

Laten we over het minst leuke beginnen. Waar ben je bang voor?
,,Haha dit is een leuke vraag. Als je dit aan mijn vriend vraagt, zegt ie vast voor wat niet?! Nou daar komt 'ie dan: alleen thuis zijn is bijvoorbeeld al niks voor mij, dan hoor ik echt elk geluidje. Daarnaast ben ik ook best wel bang voor ziektes, dat is echt mijn grootste angst. En tot slot ja vliegen, echt niet mijn ding! Maar ja ik stap dan toch maar met zweethanden dat vliegtuig in, want anders heb je geen zon."

Waar word jij het meest gelukkig van?
,,Dat is toch echt wel leuke dingen doen met familie. Een avondje spelletjes doen vind ik bijvoorbeeld echt enorm leuk en gezellig, maar ik ben wel fanatiek hoor."

Welk beroep zou je absoluut niet willen uitoefenen en waarom deze niet?
,,Stewardess. Zoals ik net al aangaf is vliegen echt niet mijn ding, dus ik ben daar zo weinig mogelijk en moet er niet aandenken om daar vaak in te zitten."

Gezien de rekening zou ik het beste Jeffrey thuis kunnen laten
Welk dier zou je het liefst willen zijn en waarom?
,,Als ik heel eerlijk ben, ben ik helemaal niet van de dieren. Later als ik op mijzelf woon, neem ik ook zeker geen huisdier. Ik hou nogal van opgeruimd en schoon, dus die haren zijn niks voor mij."

Wie van je clubgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil?
,,Gezien de rekening zou ik het beste Jeffrey thuis kunnen laten. Dat scheelt ook een enorm gesnurk naast me als we 's avonds thuis komen. Nee, maar de feestjes bij SKF zijn altijd echt enorm gezellig, dus ik neem ze lekker allemaal mee."

Een gezonde kantine of eentje die ook een vette hap verkoopt en waarom deze keuze?
,,Absoluut met een lekkere vette hap. Tijdens de wedstrijd ben ik wel gewoon van de broodjes en fruit, maar na de wedstrijd heb je gewoon zin in wat lekkers. Tegenwoordig wordt er vaak gekookt bij SKF op zaterdagavond, na de wedstrijd, nou met die broodjes shoarma die dan worden gemaakt maak je mij echt blij."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam en wat is het verhaal daarachter? 
,,Tja bijnamen hebben wij binnen tafeltennisvereniging SKF eigenlijk niet. Bij mijn mannelijke teamgenoten uit Amsterdam heb ik uiteraard de bijnaam Biertje! Hoe origineel is die he, gezien mijn achternaam..."

Aan welke trainer heb jij het meest te danken?
,,Ja dat is lastig te zeggen. Ik kom zelf uit Bovenkarspel en heb dan ook op verschillende plekken gespeeld, omdat Bovenkarspel nou niet bepaald centraal ligt en je dus steeds verder moet reizen om verder te komen. Ik heb een aantal jaren op Papendal getraind waar ik veel van Marcel Kraa heb geleerd. Dit was mijn bondscoach bij de cadetten en junioren en heeft mij dus vijf jaar begeleid."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten?
,,Dan ga ik uiteraard voor Edwin Vonk. Wanneer kan ik het ontbijtje op bed verwachten, Ed?"

Stel je was een dag van het andere geslacht, wat zou je die dag doen?
,,Ik denk lekker de hele dag in mijn boxershort rondlopen. Gewoon lekker relaxt."

Als jij een topsporter aan jouw huidige team mocht toevoegen, wie zou je kiezen en waarom?
,,Absoluut Kim Vermaas, naast dat zij vorig jaar Nederlands Kampioen is geworden en wij haar qua winstpartijen dus erg goed kunnen gebruiken, is zij ook nog eens super gezellig."

Welke wedstrijd zou je zelf graag ooit een keer willen spelen?
,,Het lijkt mij heel gaaf om met SKF een keer in de finale van de eredivisie te kunnen staan. Met Den Helder heb ik vijf keer de titel behaald, maar om dit met SKF mee te kunnen meemaken, lijkt mij enorm gaaf! Dan kunnen we weer een bus bestellen en de supporters meenemen naar Hilversum."

Welke wedstrijd zou je opnieuw willen spelen?
,,Een paar jaar geleden speelde ik een wedstrijd op de Europese Jeugd Kampioenschappen en daar speelden wij met het Nederlandse team een belangrijke wedstrijd tegen Zwitserland. Onze kopvrouw verloor direct de 1e pot en vervolgens won ik de wedstrijd erna en mocht ik op 2-2 weer spelen. Daar maakte ik het winnende punt en voelde daarom echt als teamoverwinning, dat was zo tof."

Carla Nouwen is mijn favoriete amateursporterWie van jouw teamgenoten wordt het meest onderschat?
,,Ik denk dat niemand echt wordt onderschat, omdat tafeltenniswereld zo klein is en wij elke speler zo goed kennen dus, ja je weet de sterke en zwakke punten van je tegenstander ondertussen wel."

Wie is jouw favoriete amateursporter en waarom?
,,Dan ga ik voor Carla Nouwen. Hoe makkelijk en mooi zij speelt, vind ik echt zo mooi om te zien. Daarnaast is zij ook nog eens super fanatiek dus echt leuk om naar te kijken."

Kies jij voor gekleurde sportschoenen of ga je voor de ouderwetse zwarte?
,,Dan ga ik zeker voor een gekleurde, zwarte gympen/sportschoenen draag ik eigenlijk nooit. Ook niet buiten tafeltennis. Het liefst draag ik met tafeltennis witte schoenen met een kleurtje, ik heb al jaren dezelfde soort, puur omdat ze lekker zitten."

Hoe ziet jouw ritueel er voor de wedstrijd uit?
,,Ik loop richting de kantine/kleedkamers en doe daar enkele oefeningen. Even opwarmen. Soms komt er nog even iemand tegen mij praten, wat ik altijd wel relaxt vindt, nog even ontspanning. Dan doe ik nog wat oefenen en ga ik naar de wc. Dat laatste is denk ik wel het belangrijkste. Wanneer één van mijn teamgenoten dan onverwachts een game verliest, moet ik dus nog een game extra wachten. Maar bij mijn ritueel moet ik dan toch kort voor een wedstrijd alsnog nog een keer naar de wc."

Welke teamgenoot zou jij onderuit halen als hij een tegenstander van jou was?
,,Dan zou ik gaan voor Brenda Vonk, haha. Als ik toch van plan ben om iemand onderuit te halen, dan kan ik het beste gaan voor Brenda, omdat die al wat last heeft van blessures. Als je het doet moet je het goed doen he, haha."

Welke sport zou je doen als je jouw huidige niet kon beoefenen?
,,Dan vind ik lastig. Op dit moment doe ik ook nog een groepsles in de sportschool ernaast, om een beetje in vorm te blijven. Misschien dat zulke groepslessen dan wat zou wezen. Maar iets met dansen lijkt mij ook erg leuk."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling?
,,Oeh dat is lastig. Als ik puur ga voor de winst dan ga ik voor Carla Nouwen, Brenda Vonk en Ana Gogorita (Den Helder). Maar gezelligheid is voor mij ook heel belangrijk dus dan neem ik uiteraard Jacintha, Annewieke, Heleen en Yoeke (Den Helder) er nog bij. En ik coach dan natuurlijk... Een lekker groot team dus."

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 1 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 3 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 6 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30