Afbeelding
Privécollectie Marjolein van Haarlem
De keuze van:

De keuze van Marjolijn van Haarlem (VCV)

Rubrieken

VEENENDAAL Bij VCV is Marjolijn van Haarlem één van de ervaren speelsters en aan de hand van enkele vragen geeft zij een inkijkje bij de volleybalvrouwen van VCV.

door Jeroen van der Veer

Laten we eenvoudig beginnen, Marjolijn. Wil jij liever een gezonde kantine of eentje waar je een vette hap kan eten? ,,Dan ga ik toch gewoon voor de vette hap, op donderdagavond na de training kunnen de kaasstengels en bitterballen namelijk niet ontbreken. Dan eet ik thuis wel extra gezond."

Welke vorm van kleedkamerhumor vond jij het mooiste die je hebt meegemaakt? ,,Na de 4-0 overwinning op de nummer 1 en een paar biertjes later ontstond er in de kleedkamer een dansje op 'Een huisje op wielen' bij Anne, Laurien en mij. Wanneer we nu winnen wordt 'ie in het sportcafé gedraaid en kan iedereen meegenieten van onze danskunsten. Die zijn alleen helaas een stuk minder goed dan onze volleybal kwaliteiten."

Stel je was een dag van het andere geslacht, wat zou je die dag doen? ,,Dan zou ik gaan onderzoeken of mannen vrouwen echt niet snappen, of vrouwen echt zo moeilijk zijn... maar ik denk van niet. En natuurlijk even navragen wie er nou allemaal van VCV met die jonge meiden aan het appen zijn, want daar doen ze veel te geheimzinnig over."

Welk dier zou je het liefst willen zijn? ,,Een vis, lekker de hele dag een beetje rondzwemmen. En het is één van de dieren waar ik niet bang voor ben haha."

Waar word jij het meest gelukkig van? ,,De standaard dingen zoals familie, vrienden, gezondheid, sporten en werken. En natuurlijk een kaassoufflé zonder kaas. Zonder kaas inderdaad, daar kijkt iedereen die mij kent al niet meer van op haha."

Welke website bekijk jij het meeste? ,,Volgens mijn laptop is dat web WhatsApp. Die heb ik altijd wel ergens geopend staan in een browser. Maar ondanks dat ben ik echt heel slecht in appjes beantwoorden."

Aan welke trainer heb jij het meest te danken? ,,Bij VCV heb ik het meeste te danken aan Luuk Jothmann. Naast dat we sportief drie goede en leuke seizoenen gehad hebben, met als hoogtepunt een derde plek in de eerste divisie, zal ik de donderdagavonden met Luuk en andere teamgenootjes ook niet snel vergeten. Die werden vaak erg laat en waren niet altijd even veilig. Zo eindigde er nog wel eens een dartpijl in iemands been..."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Met de vriend van Isa (Wouter Renger uit Heren 1). Ik gok dat hij net zo droog is als Isa in grappen maken en verhalen vertellen. En daarnaast kunnen ze alle liedjes van Isa's bijzondere muziekstijl meezingen dus dat wordt vast een gezellig beschuitje."

Welk beroep zou je absoluut niet willen uitoefenen en waarom deze niet? ,,Bakker, dan moet je extreem vroeg je bed uit en daar ben ik niet zo goed in. Ik ben niet echt een ochtendmens. Maar als bakker kun je wel veel lekkere dingen eten tussendoor. Maar ook dat lijkt mij niet zo'n goed plan. De vroege tijden zal ik misschien nog wel overleven, maar het extra gewicht door alle koekjes en croissantjes niet..."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Dan zijn de meiden onder de 18 toch de pineut. Niet omdat ze niet gezellig zijn, maar omdat we dan nergens binnen komen omdat ze te jong zijn."

Als jij een topsporter aan jouw huidige team mocht toevoegen, wie zou je kiezen en waarom? ,,We hebben maar twee middens dus dan ga ik voor Robin de Kruijf. Naast dat ze heel goed is is ze volgens mij ook heel erg grappig."

Welke wedstrijd zou je zelf graag ooit een keer willen spelen? Ik zou wel weer een keer een kampioenswedstrijd willen spelen (en winnen). Dit is alweer veel te lang geleden, maar blijven toch de leukste wedstrijden om te spelen."

Welke wedstrijd zou je opnieuw willen spelen? ,,Onze bekerwedstrijd tegen Vives. We wonnen thuis met 3-1 en het publiek zorgde voor een heerlijk sfeertje. Dat maakt het extra leuk om de wedstrijd te spelen."

Wie van jouw teamgenoten wordt het meest onderschat? ,,Dan ga ik voor onze jonge passer-lopers Anouk en Lize en diagonaal Robyn. In hun zit nog heel veel potentie en je ziet ze echt groeien en beter worden."

Wie is jouw favoriete amateursporter en waarom? ,,Anouk, zij heeft namelijk een foto's van mij op de achterkant van haar telefoon dus nu is ze wel mijn favoriete amateursporter."

Welke kantine vind je het gezelligste (op die van je eigen club na) en waarom? ,,Naast West is de kantine van mijn oude club Orion in Doetinchem de gezelligste. Hier kom ik altijd veel bekenden tegen en is het leuk om met iedereen weer een praatje te maken."

Kies jij voor gekleurde sportschoenen of ga je voor de ouderwetse zwarte? ,,Gekleurde! Ziet er een stuk gezelliger uit."

Hoe ziet jouw ritueel er voor de wedstrijd uit? ,,Ik probeer nu ik sinds kort weer wedstrijden speel mijn rituelen zo veel mogelijk los te laten. Drie jaar geleden had ik er namelijk té veel, haha. Maar ik merk stiekem dat er een paar weer langzaam insluipen, zoals altijd een appelsap halen voor de wedstrijd en thuis mijn haar al vast doen in plaats van in de sporthal."

Welke sport zou je doen als je jouw huidige niet kon beoefenen? ,,Dan zou ik denk ik fitnessen en wielrennen. Dat doe ik nu ook al, maar dan heb ik er meer tijd voor. En squashen vind ik ook erg leuk om te doen."

Nou, tot slot dan: Op welke positie in het speelveld wil jij absoluut niet staan? ,,Ik zou op elke positie wel willen staan. Het lijkt mij namelijk heel leuk om goed te kunnen aanvallen en de bal er heel hard in te slaan. Maar als ik echt zou moeten kiezen ga ik denk ik toch voor midden, omdat je bijvoorbeeld bij een mindere pass het spel minder kan beïnvloeden als dat een passer loper of diagonaal dat kan."

In de rubriek De keuze van: geven sporters van Veenendaalse teams antwoord op niet-alledaagse vragen.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 9 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 15 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 18 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23