Micky Kunz (rechts in geel shirt): ,,Ik ben geen supporter die schreeuwt, meer eentje die geniet van de sfeer en de mensen.''
Micky Kunz (rechts in geel shirt): ,,Ik ben geen supporter die schreeuwt, meer eentje die geniet van de sfeer en de mensen.'' Privébezit Micky Kunz
De Supporter

'Ik ben fan van de hele VZC-familie'

Rubrieken

VEENENDAAL Als Micky Kunz op de tribune van VZC zit is ze niet alleen moeder van haar twee zoons, maar ook een fanatieke waterpolosupporter. De vrouw van Marco Kunz, de assistent van VZC, kwam in aanraking met de sport door haar partner en inmiddels weet ze niet beter of zaterdag is waterpolodag. ,,We zijn toen wij naar Veenendaal verhuisden perfect opgevangen en zijn blij dat we de afgelopen jaren iets terug hebben kunnen doen."

Jeroen van der Veer

In 1989 kwamen Marco en Micky Kunz naar Veenendaal omdat eerstgenoemde voor VZC ging spelen. Direct werd het duo opgenomen in de 'familie' en terwijl haar man in het bad lag, zat Micky Kunz op de tribune. Dat is nu, zo'n dertig jaar later, niet veranderd. Nog steeds kijkt ze iedere zaterdag naar het waterpolo van VZC: ,,Niet alleen omdat mijn twee zoons in het eerste spelen of mijn man assistent is, maar omdat ik het echt heel leuk vind. Er liggen gasten in het bad die wij hebben zien opgroeien."

NIEUWE GENERATIE Hier stipt de 49-jarige direct het punt aan waarom ze VZC zo gezellig vindt. Ze zag diverse spelers komen en gaan, maar het gros speelt al jaren voor de vereniging. ,,Teamgenoten van Marco kregen net als wij kinderen en met z'n allen gingen ze vaak naar het zwembad. De kinderen zwemmen en de ouders kletsen. Diezelfde kinderen spelen nu in het eerste en de ouders zitten op de tribune. Dat is toch schitterend?"

JAMPOTTEN Vragen stellen over systemen of tactische aspecten moet je bij Micky Kunz niet doen. ,,Nee, daar heb ik geen verstand van. Ik let tijdens wedstrijden op de kleine dingen. Het juichen na een doelpunt, het fanatisme en de sfeer. Uit en thuis; ik ben er vrijwel altijd bij en elke keer hoop ik maar dat niemand iets aan mij vraagt over het spel", zegt ze met een lach. ,,Als de jongens op zaterdag hebben gespeeld, worden op zondag bij de brunch situaties nagebootst met jampotten. Ik snap de helft niet, maar vind het fantastisch om Max, Sam en Marco zo bezig te zien."

Zoals gezegd voelt VZC als een tweede familie voor het gezin en dat maakt de vereniging ook uniek, denkt Kunz. In goede en in slechte tijden vormt VZC een eenheid. ,,Iedereen was bijvoorbeeld erg geraakt toen een broer van een van de spelers uit het eerste overleed. Op dat soort momenten zie je nog meer de kracht van de vereniging. Iedereen stond en staat voor elkaar klaar."

PRACHTIG Inmiddels is de familie Kunz niet meer weg te denken bij de Veenendalers en dat is ook iets wat Micky helemaal niet wil. ,,Ik kan mijn geen leven zonder waterpolo voorstellen. Ik leerde Marco kennen voor zijn topjaren bij Oranje en ben erin meegesleurd. Dat nu mijn twee zoons in het eerste van VZC spelen en Marco assistent is, vind ik prachtig. Dat levert voor mij een mooi plaatje op en dat voelt als rijkdom. Maar echt, geloof mij, ik zit niet alleen op de tribune voor hen. Met alle spelers heb ik een binding en vaak ook met hun ouders. Ik ben geen supporter die schreeuwt, maar meer iemand die kan genieten van de sfeer, de spanning en de mensen eromheen."

In de rubriek De Supporter komen de fanatiekste supporters van sportverenigingen uit Veenendaal aan het woord. De mensen die hun club in weer en wind steunen en geen wedstrijd overslaan. Ken jij iemand die ook goed in deze rubriek past, laat het ons weten. Mail je suggestie naar veenendaalse.krant@bdu.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 12 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28