Mohammed Madien, als keeper op de onderste rij, geniet bij FC de Heuvelrug.
Mohammed Madien, als keeper op de onderste rij, geniet bij FC de Heuvelrug. BDUmedia
De Supporter

'Ik ben een emotionele voetbalkijker'

Rubrieken

VEENENDAAL Als Mohammed Madien op de tribune zit bij FC de Heuvelrug kunnen de spelers op het veld er gif op innemen dat hij zich laat horen. De 26-jarige is vanaf het eerste moment spelend lid bij de Veenendalers en sinds dit jaar ook vaste supporter. ,,Als ik kan, kom ik kijken. Het blijven toch mijn vrienden hé."

Jeroen van der Veer

Als kleine jongen was Madien veel buiten te filmen. Niet achter de PlayStation of iPad, maar op straat met aan zijn voet de bal. Vriendjes werden ook opgetrommeld en met z'n allen speelden zij een potje voetbal. Daar ontstond niet alleen een winnaarsmentaliteit, maar kregen de spelers ook techniek. Iets wat veel van de jongens later meenamen naar het veldvoetbal in teamverband bij een vereniging.

CLUB OPGERICHT Maar hoe ouder de vriendengroep werd, hoe vaker ze een zaaltje huurden. Gewoon, om lekker onderling een wedstrijdje te spelen in een warme en overdekte ruimte. In 2014 kwam het idee om een zaalvoetbalvereniging te starten en al snel werd dit realiteit. ,,Vanaf het eerste moment was ik erbij aanwezig", aldus Madien. ,,Maar wel op de achtergrond hoor. Het is niet zo dat FC de Heuvelrug door mij bestaat, haha."

Wel was de 26-jarige direct onderdeel van de vereniging en speelde hij ook zijn wedstrijdjes. Als keeper bereikte hij zelfs het eerste team, al ging Madien er ook een jaartje tussenuit. ,,Ja, ik ben een seizoen gestopt. Maar goed, daarna begint het toch weer te kriebelen en ga je er toch weer op hé."

GOED BEDOELD Inmiddels is hij speler in het derde team en staat hij niet langer meer op doel. ,,Van ballen tegenhouden naar zelf scoren", glundert Madien. ,,En bij thuiswedstrijden zit ik nu altijd op de tribune bij het eerste. Het lukt mij alleen nog niet om zonder emotie een wedstrijdje te zien. De boys horen mij zeker, ja. Misschien worden ze er gek van, maar het is goed bedoeld. Achteraf lachen we er altijd samen om. Ik ben nou eenmaal een emotionele voetbalkijker."

STAPJE HOGER Afgelopen jaar zag Madien 'zijn' FC de Heuvelrug knokken voor lijfsbehoud en in die missie slaagden de mannen van coach Hicham Saidi. Inmiddels acteren ze opnieuw in de topklasse. Een mooi niveau, vindt Madien. ,,Zeker, al zou een stapje hoger nog mooier zijn. Je ziet het bij de buren uit Ede, dat is schitterend. Zij spelen nog hoger en het zou mooi zijn als dit ook in Veenendaal kan."

Alleen telt de gemeente momenteel twee ambitieuze zaalvoetbalverenigingen en dat is te veel, denkt de fanatieke supporter van FC de Heuvelrug. ,,ZVC heeft ook plannen en timmert aan de weg. Alleen wat nou als beide verengingen samen gaan? Dan heb je een grote selectie, alle goede voetballers bij elkaar en daardoor kan je hoger gaan spelen. Maar goed, dat is nu niet aan de orde...al is erover nadenken best leuk."

MAATJES Het zaalvoetbal staat volgens Madien in Veenendaal nog niet echt op de kaart. ,,Dat heeft tijd nodig. Daarvoor moeten goede prestaties geleverd worden en dan komt er vanzelf media-aandacht. Dan kan het snel gaan." Maar of FC de Heuvelrug nou in de topklasse, hoger of lager actief is... op de steun van Madien kan het rekenen. ,,Het is een schitterende vereniging met allemaal maatjes van mij."

In de rubriek De Supporter komen de fanatiekste supporters van sportverenigingen uit Veenendaal aan het woord. De mensen die hun club in weer en wind steunen en geen wedstrijd overslaan. Ken jij iemand die ook goed in deze rubriek past, laat het ons weten. Mail je suggestie naar veenendaalse.krant@bdu.nl

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 6 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 12 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 16 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23