Afbeelding
@tedXmedia

Mannen Spitsbergen winnen overtuigend van hockeyclub IJburg

Hockey

VEENENDAAL De hockeymannen van Spitsbergen hebben de uitwedstrijd bij IJburg met 2-5 gewonnen. ,,Het was een mooie pot, we hebben hard gevochten en verdiend gewonnen, nu op naar onze spannende wedstrijd tegen een tweedeklasser vrijdag in de Silver Cup!”

door Arjan Broekstra

,,We hadden op de trainingen weer even de neuzen dezelfde richting op gezet. Na het verlies van afgelopen twee weken wilden we er vandaag weer hard tegenaan, en dat werkte goed!”, begint Douwe Wassink.

VOORSPRONG

,,We kwamen snel op 0-1 door mij. Eigenlijk liep ik iets te hard naar voren, maar op de achterlijn lukte het me toch nog de bal, vanuit een onmogelijke hoek, door de benen van de keeper heen te schieten. Zij kwamen daarna uit de omschakeling wel snel weer op 1-1.”

,,Door Rokkas Galkus kwamen we, na een stop van mij en een hard schot van hem op 1-2. Zij weer een paar keer gevaarlijk vanuit de omschakeling, maar daar kwamen gelukkig geen doelpunten uit.”

AFSTAND

,,De tweede helft wisten we dat zij moesten komen, maar wij speelden goed onder de druk uit en Freek van der Wilt scoorde de 1-3 uit een counter van ons, en een assist van mij. Ze voerden de druk nog iets hoger op, maar Rokkas scoorde de vierde en Lars Snuiverink daarna de vijfde uit een soort frommelgoal”, aldus de spits van Spitsbergen.

Met een goeie marge was de spanning daarna een beetje uit de wedstrijd en kreeg Spitsbergen voor het eind nog een tegengoal. Het eindigde in 2-5.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 4 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 21 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55