Afbeelding
Inge van der Bor

Herfstachtige editie van Herfst Hockeykamp bij VMHC Spitsbergen

Hockey

VEENENDAAL Het was dit jaar een letterlijke herfsteditie van het Herfst Hockeykamp op VMHC Spitsbergen. Van zonnig najaarsweer met hoge temperaturen op donderdag, naar hoosbuien en koukleumen op vrijdag. Maar de kinderen lieten zich er niet door uit het veld slaan, enthousiast deden ze mee met alle activiteiten.

De donderdag begon ouderwets met het klaarzetten van de oefeningen en de ontvangst van 100 blije kinderen. Allemaal mooi uitgedost in de kleuren van het land dat zij vertegenwoordigden. Genietend van het mooie weer werd er lekker gehockeyd en gespeeld op de springkussens. 

INTERNATIONALS TE GAST

‘s Middags waren internationals Joosje Burg en Pien Sanders te gast. Beiden speelster bij HC Den Bosch en Oranje. Zij deden mee met oefeningen en deelden handtekeningen uit. Ook werd er na de lunch een demo gehouden. De gasten vuurden hun schoten af op Dick en Marit van Loo, beiden keepers van de club.

GUUR EN REGENACHTIG

Vrijdag werd er uit een ander vaatje getapt. Het werd een gure, regenachtige dag. Desondanks werd de dag met goede moed begonnen. De teams gingen allemaal weer hun oefeningen doen. De keepers werden weer traditiegetrouw onder handen genomen door Arek Matuszak. Ook deze dag waren er weer internationals te gast, te weten Xan de Waard, aanvoerder bij SCHC en Oranje, en Terrance Pieters, speler bij Kampong en Oranje. 

Met deze toppers op bezoek werden door alle kinderen wind en regen getrotseerd. Dollen tijdens partijtje, het leren van een backhand of flats, alles werd gevraagd en gedaan. Ook vrijdag werd er na de lunch een demo gehouden. Deze keer mochten de deelnemers van de keepersclinic proberen de ballen van de gasten tegen te houden.

Al met al twee geslaagde dagen, met hulp van de vele vrijwilligers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00